WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Start bouw deel Ter Sype
Nieuw Loosdrecht, vr 21 december 2012

Omdat Hilversum geen besluit over het vliegveld neemt, is de nieuwbouw op Ter Sype weer terug bij af. Er zal nu een deel gebouwd worden.

persverklaring

Wethouder van Waveren:
‘begin 2013 uitwerken fase 1 van Ter Sype’

Door het opschorten van de besluitvorming over de herconfiguratie van het Vliegveld Hilversum, wordt ook de realisatie van de gehele woonwijk Ter Sype in Nieuw-Loosdrecht wederom uitgesteld. Dit uitstel betekent, wat wethouder van Waveren betreft, niet dat er niet gebouwd gaat worden. Hij wil begin 2013 beginnen met het uitwerken van fase 1 van het plan. Wethouder van Waveren: ‘Deze eerste fase valt binnen de huidige geluidscontouren. De uitgestelde besluitvorming over het vliegveld vormt daarvoor geen belemmering.’

Onvolledige en onjuiste berichtgeving

Wethouder van Waveren is van mening dat een beeldvorming is ontstaan, gebaseerd op doelbewust gekweekte emoties vanuit bepaalde groeperingen en niet op de feiten. Hierdoor is met medewerking van een regionale krant  door onvolledige en onjuiste  berichtgeving het beeld geschapen dat verharding van één start- en landingsbaan van het vliegveld leidt tot toename van geluidshinder. De betrokken overheden en het vliegveld zijn ondanks meerdere verzoeken niet in de gelegenheid gesteld deze beeldvorming in de betreffende krant te weerspreken.

Teleurstellend

In 2003 is door de Raad van State de uitspraak gedaan dat het ingestelde beroep tegen de uitwerking van het bestemmingsplan Ter Sype uit 2002 gegrond is verklaard en het besluit van het college van GS van Noord-Holland van 29 oktober 2002 wordt vernietigd. Deze uitspraak betekent dat het te ontwikkelen gebied Ter Sype in zijn geheel alleen kan worden ontwikkeld als het banenstelsel wijzigt. Juist nu door de betrokken partijen, provincie Noord-Holland, gemeente Hilversum, gemeente Wijdemeren en het vliegveld Hilversum het afgelopen jaar veel tijd is geïnvesteerd in onderzoeken en onderling overleg over een herconfiguratie van het banenstelsel is het teleurstellend dat het besluit hierover is uitgesteld. Het is heel jammer dat enkele fracties in Hilversum zijn afgegaan op de onvolledige en onjuiste berichtgeving.

Start uitwerking eerste fase

Volgens wethouder van Waveren betekent het uitstel in de besluitvorming door de gemeente Hilversum niet dat er niet gebouwd gaat worden in Ter Sype. Wethouder van Waveren: ‘Er wordt begin 2013 gestart met de uitwerking van fase 1 van het bouwproject. Deze fase omvat circa 160 tot 180 woningen. Deze eerste fase valt binnen de huidige geluidscontouren. De uitgestelde besluitvorming over het vliegveld vormt daarvoor geen belemmering.’ In de regio is dringend behoefte aan betaalbare woningen. Ter Sype vult een niet onbelangrijk deel van deze behoefte in.

In overleg met de omwonenden van het te ontwikkelen gebied zullen de in 2011 gehouden ontwerpateliers worden voortgezet om hiermee te komen tot de realisatie van de eerste fase van Ter Sype. Zodra de besluitvorming over de herconfiguratie van het vliegveld Hilversum is afgerond zullen de hierop volgende fasen van het bouwproject worden opgestart. Wethouder van Waveren: ‘Ik heb het overleg met het college van de gemeente Hilversum de afgelopen periode ervaren als kritisch doch constructief. Ik ga er vanuit dat we dit overleg de komende tijd op dezelfde wijze zullen voortzetten.’

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persverklaring
foto
---
auteur
persverklaring
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief