WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gladheid? Lees Twitter!
Wijdemeren, ma 10 december 2012

Actuele informatie over het bestrijden van gladheid in Wijdemeren is te volgen via het gemeentelijke Twitterkanaal.

persbericht

Volg @gemwijdemeren voor het laatste nieuws over gladheidbestrijding

De winter is aangebroken! De gemeente zorgt er voor dat de wegen - ondanks vorst, sneeuwval en ijzel -  zo goed mogelijk begaanbaar blijven. Actuele informatie over het bestrijden van gladheid in Wijdemeren is te volgen via het gemeentelijke Twitterkanaal: @gemwijdemeren.

Hinder bij het strooien

De afgelopen dagen ondervonden de strooiteams veel hinder van geparkeerde auto’s en slordig neergezette kliko’s op en langs fietspaden. Hierdoor bleek het soms niet mogelijk het betreffende fietspad te strooien. De gemeente verzoekt inwoners geen auto’s op en of langs fietspaden te parkeren, zodat de strooiwagens een vrije doorgang hebben.

Vier strooiwagens

Om vorst, sneeuwval en ijzel de baas te zijn, zet de gemeente Wijdemeren vier strooiwagens in. Dit om wegen en fietspaden voor alle weggebruikers veilig en begaanbaar te maken. Als het weer hier aanleiding voor geeft, strooien de strooiteams van Tomin/SBS tussen 05.30 uur en 24.00 uur wegenzout. Bij extreme omstandigheden strooien zij ook buiten deze tijden.

Waar wordt er gestrooid?

De bus- en hoofdroutes zijn bij gladheid als eerste aan de beurt. Voor fietspaden en bruggen is er een aparte strooiroute die gelijktijdig met de andere route wordt gestrooid. De exacte strooiroutes zijn te vinden op www.wijdemeren.nl/Gladheidbestrijding. Trottoirs worden in principe niet gestrooid. Daarom doet de gemeente in deze gevallen een beroep op inwoners om de stoep voor hun huis en eventueel dat van de buren begaanbaar te maken. De gemeente krijgt ook hulp van lokale ondernemers bij de strijd tegen gladheid. Op diverse locaties zijn zoutkisten geplaatst. De ondernemers hebben zelf strooizout binnen handbereik om onveilige situaties voor winkelend publiek te voorkomen.

Actuele informatie via Twitter

De gladheidscoördinator van de gemeente twittert dit jaar over het bestrijden van gladheid in Wijdemeren. Via het gemeentelijke Twitter-kanaal bericht hij alle volgers of het glad is op de weg en of de gemeente strooit. Wie altijd op de hoogte wil zijn van het laatste strooinieuws, volgt  www.twitter.com/gemwijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief