WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Noodnummer Wijdemeren
Wijdemeren, ma 10 december 2012

Het noodnummer van de gemeente Wijdemeren voor problemen in de openbare ruimte verandert op 1 januari 2013 in 14 035.

persbericht

‘Noodnummer’ gemeente Wijdemeren wijzigt

Het ‘noodnummer’ van de gemeente Wijdemeren gaat met ingang van 1 januari 2013 veranderen. In het nieuwe jaar kunnen inwoners buiten kantoortijden voor het melden van een noodsituatie in de openbare ruimte, bellen naar telefoonnummer: 14 035. Na het inspreken van de woonplaats of ‘Wijdemeren’ worden zij  via een keuzemenu in contact gebracht met een medewerker van Beheer Openbare Ruimte.

Wat te doen bij noodsituaties?

Het kan voorkomen dat er zich in de openbare ruimte buiten kantoortijden een situatie voordoet waar de gemeente meteen actie moet ondernemen omdat er direct gevaar is. Een noodsituatie is een situatie in de openbare ruimte die niet tot de volgende werkdag kan wachten. Voorbeelden van noodsituaties zijn:

  • Gevaarlijke schades aan de weg
  • Ernstige verstopping van het riool
  • Overstroming bij hevige regen
  • Boom over de weg gewaaid

Alleen in dit soort noodsituaties kunnen inwoners buiten kantoortijden in contact komen met een medewerker van afdeling Beheer Openbare Ruimte. Helaas worden medewerkers regelmatig ’s avonds en in het weekend gebeld over zaken die gemakkelijk tot de volgende werkdag kunnen wachten. Denk bijvoorbeeld aan: één defecte lantaarnpaal, overhangend groen, of een tegel die scheef ligt. Het verzoekis om  deze niet spoedeisende meldingen uitsluitend tijdens kantoortijden telefonisch aan de gemeente te melden of door te geven via www.wijdemeren.nl/melding. De gemeente is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag  van half negen tot half vijf en op vrijdag van half negen tot half één.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief