WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kerstmarkt Ankeveen
Ankeveen, ma 10 december 2012

Komende zaterdag wordt in Ankeveen van 8 tot 13 uur weer de traditionele Kerstmarkt gehouden.

persbericht

Bruisend Ankeveen organiseert Kerstmarkt

Aankomende zaterdag 15 december vindt in Ankeveen weer de traditionele Kerstmarkt plaats. Aanvang van deze markt is om 8 uur, en zal duren tot ongeveer 1 uur ’s middags.

Er is door de organisatie van alles aan gedaan om deze markt ook dit jaar weer dit tot een sfeervol  geheel om te toveren.
Allereerst staat er weer een flinke kerstboom op het terrein, feestelijk verlicht met tientallen lampjes. We hebben al enige vorst achter de rug, dus het was nog een hele toer om een gat te maken in de bevroren bodem. Maar de boom staat er mooi bij.
Er zullen naast de reguliere ondernemers weer tal van extra kramen zijn, waarin u o.a. boeken, haardhout, kleine kerstcadeau artikelen en brocante zult kunnen vinden.

Als extra attractie zal de visboer, Sijs Vermeer, buiten zijn kraam haring bakken op een ouderwetse gasvlinder, dit volgens oud Bunschoter gebruik. Gasvlinders zijn losse gastoestellen, die vroeger bijvoorbeeld ook gebruikt werden om was op te koken. Ook Bakker Sturkenboom maakt er zaterdag iets speciaals van. Hij zal bij de kraam appelbeignets gaan bakken.

Ondernemersactie

De vaste ondernemers van de markt laten zich dit jaar ook niet onbetuigd. Er is een speciale actie op touw gezet, waarbij 10 kerstpakketten zullen worden verloot onder de marktbezoekers. Deze pakketten zijn samengesteld uit producten van alle ondernemers. Op de kerstmarkt zullen aan alle klanten kans-enveloppen worden uitgedeeld. Er zijn in totaal 400 enveloppen beschikbaar. Alle klanten krijgen van elke ondernemer waar zij kopen een enveloppe, ongeacht het bestede bedrag. De ondernemers zullen er onderling voor zorgdragen dat niemand zonder komt te zitten. 10 van deze enveloppen geven dus recht op een kerstpakket, dat de week erop, dus op 22 december, om 11 uur op de markt in de koffietent kan worden afgehaald. Het is de bedoeling dat alle winnaars met hun pakketten gezamenlijk op de foto gaan, die we dan willen publiceren in de WWW en de Brug.

Kortom, wilt u op tijd in de kerstsfeer komen, ga dan op 15 december naar de kerstmarkt in Ankeveen!

Bereikbaarheid

Bezoekers vanuit Kortenhoef en de Herenweg in Ankeveen zullen naar alle waarschijnlijkheid nog moeten omrijden via het Noordereinde en de Loodijk, vanwege de afsluiting van het Stichts End in het centrum van het dorp. De sneeuw en vorst van de afgelopen dagen hebben de voortgang van het werk geen goed gedaan; sterker nog: het is geheel stil komen te liggen.
Houdt u de publicaties in de gaten, die hopelijk een eerdere of tijdelijke openstelling van het Stichts End zullen melden.

www.bruisendankeveen.nl
Jan van Ingen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief