WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Onderhoud Googpad
Ankeveen, do 6 december 2012

Deze maand start Natuurmonumenten weer met het onderhoud aan de bomen langs het Googpad bij de Spiegelplas.

persbericht

Opknapbeurt voor de rand Spiegelplas

In december 2012  start Natuurmonumenten weer met het onderhoud aan de bomen langs het Googpad bij de Spiegelplas. Dat is regelmatig nodig om dit populaire fiets- en wandelpad  veilig en toegankelijk te houden.

Het is helaas gebleken dat een aantal bomen flink last hebben van rotting. Door de ziekten en zwamaantasting sterven de boomkronen en daarmee neemt de kans op takbreuk toe.
Ook zijn sommige, snelgroeiende schietwilgen in de loop der jaren flink doorgeschoten. Bij harde wind kan dit gevaarlijke situaties opleveren.
Met het weghalen van een aantal bomen, kunnen andere boomsoorten zoals berk en els  juist meer kans krijgen om sterker te worden. Na het uitdunnen zal ook het doorzicht op de Spiegelplas vanaf het Googpad weer veel beter worden.
De meeste bomen die nu gekapt worden zullen niet verdwijnen maar weer opnieuw uitgroeien zodat hier fraaie knotwilgen en hakhoutbosjes ontstaan.

Tijdens de werkzaamheden is vanuit veiligheidsoverwegingen het Googpad soms beperkter toegankelijk voor alle bezoekers. Dat houdt in dat de gebruikers soms even moeten stoppen als vallende takken of bomen zijn. Ook kan het transport van hout en materiaal voor hinder zorgen. Gebruikers moeten dus rekening houden met kans op een korte wachttijd. Het onderhoud gebeurt alleen op werkdagen tijdens werkuren.

We verwachten dat de werkzaamheden in totaal ongeveer twee weken zullen duren. De precieze startdatum is nog niet bekend, maar wordt ter plekke aangekondigd.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief