WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Alarm bij D66 Hilversum
Hilversum, do 6 december 2012

Ook de Gooi en Eembode mengt zich in de slag om Ter Sype. D66 sluit zich aan bij GL tegen de gevreesde aanval op de natuur.

In krachtige termen meldt de Gooi en Eembode triomfantelijk dat nu ook D66 Hilversum is toegetreden tot het kamp dat nieuwbouw op Ter Sype, de daarbij behorende ontsluiting en aanpassing van het banenstelsel van het vliegveld. Geen Herrie op de Hei zal de partij met open armen ontvangen.

Op de website van de G&Ebode staat:

HILVERSUM - GroenLinks krijgt in haar strijd tegen de mogelijke en tevens zo gevreesde komst van een nieuwe weg in de natuur tussen Hilversum Loosdrecht, oftewel 'de nieuwe Zuiderheideweg', steun van D66. Ook de Democraten zijn fel tegen de aanleg van zo'n weg, zoals staat beschreven in de Structuurvisie 2030.

Fractievoorzitter Barend Smit van de Hilversumse democraten stelt dat hij veel protestbrieven heeft ontvangen over de voornemens. Smit in de Gooi en Eembode: "het aantrekken van nieuwe verkeersstromen door de natuur aan de zuidkant van Hilversum niet past bij een bestaande beleidsvisie". Met andere woorden, D66 wil niet meer verkeer door de bouw van Ter Sype.

Jan Kastje van GroenLinks in Hilversum is blij met de steun van de grootste partij in Hilversum en hoopt dat D66 zich ook zal keren tegen: "twee andere bedreigingen voor natuur en leefbaarheid in Hilversum Zuid, de verharding van de baan van het vliegveld en de dreigende halvering van Raabos. Als D66 meent wat ze terecht zegt, namelijk zuinig zijn op de natuur van en leefbaarheid in Hilversum, kan dat niet anders. Dat is nog eens een mooi sinterklaascadeau aan Hilversum." (Citaat van de website van de Gooi en Eembode.)

Dossier Ter Sype

bron
G&E bode
foto
---
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief