WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kerstconcert Martinuskerk
Ankeveen, za 1 december 2012

Op zondag 16 december vindt tijdens een sfeervol matinee een gezellig familie-kerstconcert plaats in de Martinuskerk in Ankeveen.

persbericht

Sfeervol kerstconcert in deAnkeveense Martinuskerk

Op zondag 16 december vindt tijdens een sfeervol matinee een gezellig familie-kerstconcert plaats in de Martinuskerk in Ankeveen. Op het podium staat het orkest van De Vriendschapskring onder leiding van Ronald de Haan, dat een aantal muzikale stukken gaat spelen en de begeleiding verzorgt van een drietal fantastische solisten! Daarnaast is een hoofdrol weggelegd voor het grote Gemengd Koor Wijdemeren, onder leiding van dirigent Wim Schaap.


Het orkest van Muziekvereniging De Vriendschapskring onder leiding van Ronald de Haan speelt een aantal swingende muzikale stukken en verzorgt de begeleiding van een drietal fantastische solisten.

De solisten Patricia Franse en Frits de Wit schitterden eerder dit jaar al in de Musicalshow ICE. Patricia zong hierin een hartverwarmende blues, terwijl Frits opviel in de rol van Zonnegod. Tijdens het kerstconcert zingen zij zowel individueel als samen een aantal swingende, sfeervolle en bekende stukken waaronder ‘I’ll be home for Christmas’, ‘Halleluja’, ‘When a child is born’ en het ‘vraag en antwoordspel’ ‘Baby it's cold outside’. Tenor Wim Schaap zingt als derde solist, begeleid door  het orkest, ‘The  Holy City’ van Stephen Adams. Een mooi ‘kerstnummer’, dat door Wim als ervaren zanger (en zangdocent) prachtig wordt vertolkt.

Swing en klassiek

Juist de afwisseling van orkestrale werken, koorstukken en zangnummers maakt dit kerstconcert zo bijzonder. Zorgt het orkest samen met Patricia en Frits voor het swingende element, het Gemend Koor Wijdemeren brengt rust met ingetogen klassieke werken zoals ‘Transeamus’ van Hubert Cuypers, ‘Dona Nobis Pacem’ uit de ‘Krönungsmesse’ van Wofgang Amadeus mozart, ‘L' adieu des Bergers’ van Hector Berlioz en ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriël Fauré. Tijdens de finale voor koor en orkest staat het nummer ‘Away in a manger’ op het programma, waarmee het concert prachtig wordt afgesloten.


Het Gemengd Koor Wijdemeren is in de meer dan zestig jaar van haar bestaan een bekend fenomeen geworden in Wijdemeren en omgeving.

Kaarten bestellen

Kaarten kunt u reserveren via de website www.vriendschapskring.nl of kopen op de markt in Ankeveen op de zaterdagen 1, 8 en 15 december van 10.00 tot 12.00 uur. Indien nog beschikbaar, kunt u voor aanvang van het concert ook nog kaarten kopen aan de zaal. Wees er echter snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! Tijdens de pauze wordt een heerlijk glaasje glühwein (of fris) geschonken, wat in de entreeprijs is inbegrepen. Na afloop van het concert is iedereen van harte welkom om na te praten in het clubhuis van de muziekvereniging aan de Stichtse Kade 1A. De entreeprijs van het kerstconcert bedraagt € 7,50 per persoon inclusief pauzedrankje. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Het concert start zondag 16 december om 14.30 uur. De kerk is open om 14.00 uur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief