WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Afvalvermindering GAD
Wijdemeren, za 1 december 2012

De week van Afvalvermindering van de GAD stond in het teken van het verminderen van de hoeveelheid afval.

persbericht

Boodschappen doen? Eigen tas mee!

“Piet! Piet! Mag ik ook zo’n groene tas voor mijn boodschappen?” “Wat fijn een boodschappentas! Ik kan deze nu gebruiken met boodschappen doen.”

Dit zijn een paar van de reacties die inwoners gaven op de actie die de GAD de afgelopen week heeft gehouden. De preventiepiet heeft samen met medewerkers van de GAD op de markten in de regio inwoners voorgelicht hoe ze afval kunnen scheiden of, nog beter, afval kunnen voorkomen. Daarom zijn boodschappentassen uitgedeeld aan inwoners. Zo kan het gebruik van plastic tasjes namelijk worden verminderd.

Deze actie sloot perfect aan de bij Week van Afvalvermindering en de nieuwe campagne van de GAD ‘In de keuken gebeurt het’. De week van Afvalvermindering stond in het teken van het verminderen van de hoeveelheid afval. Met de campagne ‘In de keuken gebeurt het’ wil de GAD de inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek stimuleren om hun afval nog beter te scheiden. De meeste grondstoffen die in het restafval terechtkomen ontstaan bij de mensen thuis in de keuken. Denk aan verpakkingen (glas, plastic en karton) en GFT-afval, maar ook aan elektrische (keuken)apparaten en textiel (thee-, handdoek, tafellaken, etc.).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief