WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tanken in Loosdrecht
Loosdrecht, wo 25 april 2012

Vanaf dinsdag 1 mei kunnen watersporters weer benzine tanken aan de Loosdrechtse Plassen.

persbericht

Weer benzine tanken aan de Loosdrechtse Plassen

Vanaf dinsdag 1 mei kunnen watersporters weer benzine tanken aan de Loosdrechtse Plassen. Gerard Abrahamse, wethouder recreatie en toerisme en Piet Bon, directeur van Bon Groep B.V. nemen op donderdag 26 april om 14.15 uur het opgeknapte brandstofpunt (Veendijk 20A/21) aan de Eerste Plas in gebruik.   

Sinds een aantal jaren was het niet mogelijk om benzine te tanken aan de Loosdrechtse Plassen. Op verzoek van de gemeente en vooruitlopend op de bouwplannen van het nieuwe West End heeft Bon Groep B.V. het tankstation geschikt gemaakt voor benzine. Wethouder Abrahamse: ‘Bon Groep B.V. heeft een forse voorinvestering gedaan om het brandstofpunt weer volledig operationeel te maken. Hierdoor kunnen boten vanaf dit vaarseizoen eindelijk zowel diesel als benzine tanken aan de Loosdrechtse Plassen. Daar zijn we als gemeente Wijdemeren, dé waterrecreatie gemeente van Nederland, heel blij mee. Met een mooie zomer in het vooruitzicht kunnen onze recreanten volop varen en genieten.’

Bouwplan West End

Het opgeknapte tankstation wordt op termijn vervangen door een nieuw brandstofpunt. Dit is onderdeel van het bouwplan van de Bon Groep B.V. Het plan is om het huidige West End te herontwikkelen. Het bouwplan bestaat uit een jachthaven met een aantal ligplaatsen voor woonboten, een brandstofpunt, horeca, appartementen en parkeervoorzieningen. De gemeenteraad van Wijdemeren heeft in februari 2012 hiervoor het bestemmingsplan West End vastgesteld.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief