WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
AH Landwaart: Keurmerk
Kortenhoef, do 26 april 2012

Vanmorgen onthulde wethouder Gert Zagt in AH Landwaart op de Meenthof in Kortenhoef de plaquette met het Super Supermarkt Keurmerk.

Om tien uur verzamelde het personeel zich in de winkel op de plek waar het keurmerk nog afgedekt was met een AH vlag. Peter en Johan Landwaart, de eigenaren van de supermarkt, posteerden zich voor de vlag samen met wethouder Gert Zagt van Economische Zaken. Aan de wethouder was gevraagd om de plaquette te onthullen.


Johan Landwaart wordt voor de WieWatWaar geinterviewd door Saskia Luijer.

Eerst hield Peter Landwaart een toespraak, waarin hij verklaarde zeer trots te zijn op het Super Supermarkt Keurmerk dat zijn supermarkt als één van de eersten in het land kreeg toegekend. De criteria voor het keurmerk zijn ontwikkeld door TNO in samenwerking met de Brancheorganisatie Vakcentrum. Het keurmerk is veel meer dan een simpel milieu- of duurzaamheidskeurmerk. De winkel wordt beoordeeld op zaken als de omgang met de lokale bewoners, de relatie met het personeel, of zaken als veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. De invulling van deze criteria is terug te vinden in alle deelprocessen en het handelen van de supermarkt.


Links Peter Landwaart (met de verse eieren), rechts wethouder Gert Zagt.

Zo wordt afval gescheiden, zijn er geluidsarme winkelwagentjes, geluidsarme vrachtwagens, een sociaal personeelsbeleid met plaats voor mensen met beperkingen, een goede relatie met de omgeving en de overheid, die zich manifesteert in het sponsoren van tal van activiteiten en een voortrekkersrol in de winkeliersvereniging. En last but not least, in de winkel is een AED aanwezig om bij hartfalen van bezoekers aan het winkelcentrum hulp te kunnen bieden en beschikt de supermarkt over een leenrolstoel.

Het keurmerk wordt toegekend voor een periode van twee jaar. Peter Landwaart benadrukte dat zij nu niet kunnen gaan stil zitten, maar dat zij blijvend aan de criteria moeten blijven werken om het over twee jaar te mogen behouden. "Je kunt het vergelijken met een Michelinster." :aldus Landwaart, wiens zaak overigens al negentig jaar in Kortenhoef werkzaam is.

Wethouder Gert Zagt benadrukte dat Peter Landwaart zeer actief is in het OCW, de ondernemersvereniging en uit dien hoofde regelmatig overleg pleegt met de gemeente namens alle aangesloten ondernemers. Hij prees Peter en Johan Landwaart voor hun verantwoorde bedrijfsvoering en hun betrokkenheid met hun omgeving.


Kakelverse Loosdrechtse eitjes in een hergebruikte eierdoos in een papieren zak.
Zo kan het ook.

Voor de wethouder overging tot het onthullen van de plaquette, overhandigde hij Peter Landwaart een doosje vers geraapte eieren van zijn eigen kippen. Niet in een plastic zakje, maar in een papieren zakje en niet in het C1000 eierdoosje dat hij vanmorgen eerst in zijn handen had, maar in een merkneutraal eierdoosje.


De onthulling.

Tenslotte onthulde hij de plaquette, die later op de gevel bevestigd zal worden.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief