WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Parkje aan de Kwakel
Kortenhoef, zo 15 april 2012

Patrick Kreuning zou graag zien dat het terreintje, waar de containerwoningen hebben gestaan, omgetoverd wordt in een parkje.

ingezonden brief

Hoe Verder?

Nu de containerwoningen langs de Kwakel zijn verdwenen ligt er een braakliggend stukje terrein. Misschien zou het leuk zijn voor de aanwonenden en de bewoners van Veenstaete als hier diverse picknickbankjes, met uiteraard vuilnisbakken geplaatst zouden worden. En dan eventueel nog een schaak of dambord in de picknicktafels verwerken opdat men enkel zelf voor de schaakstukken of damschijven hoeft te zorgen.

Het zou in elk geval een leuke interactie zijn voor de mensen die jarenlang tegen die lelijke containers aan hebben zitten kijken en voor de bewoners van Veenstaete een plekje om op zonnige dagen lekker buiten te zitten, desnoods met een goed boek of een laptop, want ook de ouderen gaan met hun tijd mee.

Maar waarschijnlijk is het beste, het de betrokkenen zelf te vragen, wat willen zij dat er met dat gebied gebeurt? Een parkje? Een fraaie bloementuin? Met inzet van vrijwilligers is er in elk geval veel mogelijk op dat redelijk kleine stukje grond. Maar jarenlang aankijken tegen een braakliggend terrein zoals bij de voormalige St. Antoniusschool, dat gunnen we onze oudere medemens niet, toch? Ik denk dat de huidige Wijdemeerse politiek hier snel in actie moet komen en de bewoners die jarenlang tegen die lelijke containers moesten aankijken of er in vertoeven, tegemoet moet komen en nu eens naar de wens van de burgers die er op dat stukje toe doen moet gaan luisteren. En ik weet zeker dat er in de directe omgeving genoeg mensen zullen zijn die dit initiatief zullen steunen en desnoods willen helpen d.m.v. vrijwilligerswerk een leuke plek voor de eerbiedwaardige grijsaard te creëren, want voor men het weet hoort men er zelf bij.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief