WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het Verkeersfront
Wijdemeren, zo 15 april 2012

De aard van de reacties op de discussie over het wegencategoriseringsplan (WCP) werden de afgelopen dagen minder prettig.

Platform

Trouwe lezers weten dat de WWK de afgelopen jaren aan eenieder een platform bood met allerlei inzichten en meningen. Ook als die strijdig waren met de inzochten van de WWK redactie. Als er inhoudelijke kritiek was op teksten op de WWK, dan plaatsten wij die reacties onverkort, omdat die op een redelijk zakelijke manier bijdroegen aan het debat.

Maar even niet

Als een politieke partij (WIJ) de WWK wil verbieden om een poll te houden, juist op het enige moment dat de burger ook eens formeel aan het woord mag zijn, namelijk tijdens de ter inzage legging van een nieuw plan. Als diezelfde partij Wim Steman verkettert omdat die het WCP ter discussie stelt en burgers vraagt om te reageren. Als een andere reactie spreekt van "gevaarlijke stemmingmakerij" door de WWK. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dan stoppen wij maar even met het publiceren van dit type reacties over het verkeer (voor en tegen). Die kosten veel tijd en dragen weinig bij.

Het is duidelijk dat er een groep lezers is die absoluut wil dat het WCP ingevoerd wordt en niet duldt dat er ook maar één tegengeluid gehoord wordt. (Hoewel de poll in hun voordeel eindigde, maar dat terzijde.)

Excuses van WIJ

Wij ontvingen van Ben Steenvoorden (WIJ) een email waarin hij zijn excuses aanbiedt voor de toon van zijn ingezonden brief. Die nemen wij in dank aan. Hij blijft onverkort bij zijn eerdere standpunt dat alles bestuurlijk al gezegd en geschreven is over het WCP en dat communicatie, polls en enquêtes daarom op dit moment volgens WIJ ongewenst zijn.

Politiek aan zet

De burger was tot woensdag 11 april aan zet, nu is de politiek weer aan zet. De WWK wacht wel tot er echt weer wat melden is.

Dossier Verkeer

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief