WIJDEMEERSE WEBKRANT
WIJ: Tegen Poll en Enquete
Wijdemeren, vr 13 april 2012

WIJ is tegen meer geld voor communicatie. Bovendien vindt WIJ dat de poll en de enquete niet gehouden hadden moeten worden.

Dossier Verkeer

ingezonden brief

Geachte redactie, beste Wim Steman

Uiteraard moet de gemeente (en dus ook een raadslid) luisteren naar wat er leeft bij de burgers. Maar dat luisteren kan niet onbeperkt duren. Op een gegeven moment moet er ook iets gebeuren. In het geval van de verkeersproblematiek is dat het geval.

Tientallen jaren is het probleem al aan de orde. De laatste jaren intensief van input voorzien door actievoerders en deskundigen en op alle mogelijke manieren gecommuniceerd naar alle partijen. Dorpsavonden, poll's, gemeentelijke publicaties, dagbladen, plaatselijke bladen, radio en tv. Iedereen heeft ruimschoots de mogelijkheid gehad zich te informeren en zijn/haar zegje te doen. Uiteindelijk is er in goed overleg met de verkeerswerkgroep een plan tot stand gekomen waar een beslissing over genomen moet worden.

Toch komt er op het laatste moment een enquete van de heer Steman (secretaris van de VVD Wijdemeren) en een poll op de WWK. Mensen die toch weten dat de plannen niet op een mooie zomeravond na het nuttigen van een paar flessen prosecco in elkaar zijn getimmerd.

Het bevestigt het standpunt van WIJ om niet nog meer geld uit te geven aan communicatie. Het is blijkbaar toch nooit genoeg. Er zijn altijd weer mensen die het er niet mee eens zijn en dan roepen dat de plannen niet voldoende zijn gecommuniceerd.

Wellicht moet er dan eens gekeken worden naar de communicatie binnen de partij maar in dit geval niet naar die van de gemeente. Daarnaast schiet ik als raadslid niets op met de informatie van de poll en de enquete: ze staan lijnrecht tegenover elkaar. Misschien geeft dat gegeven nog wel het beste de verkeersproblematiek weer!

Ben Steenvoorden
WIJ

Naschrift WWK:

Er valt heel veel in te brengen tegen de badinerende (prosecco) en botte reactie van Ben Steenvoorden van WIJ in bovenstaande ingezonden brief. Hij doet alsof het definitieve verkeersplan al jaren bekend is bij iedereen. Dat is niet waar.

De definitieve versie van het plan lag de afgelopen weken ter inzage. Dus wordt er nu over gesproken. Op straat, in de politiek en in de media. Volgens Ben Steenvoorden moet je je mond houden als een plan ter inzage ligt, want alles is dan al gezegd en geschreven. Hoe komt hij erbij?

Niks "op het laatste moiment een poll". Tijdens de ter inzage legging is het het enig juiste moment. Daar is die namelijk voor bedoeld.

De bewonersverenigingen lezen, horen en stellen hun mening bij, zoals u net heeft kunnen lezen. Dat mag dus ook niet meer? Daar is de procedure nu juist voor.

In de commissie B&M van gisteren sprak Mario Wouters zich, namens WIJ, zeer krachtig uit tegen het uitgeven van meer geld aan communicatie. (Voor iemand die namens WADW indertijd dankbaar gebruik maakte van de media een merkwaardig standpunt.) Als voorbeeld van geldverspilling noemde hij de poll op de WWK over de wegencategorisering. Ook Ben Steenvoorden doet hierboven hetzelfde.

Nu breekt mijn klomp. Kennelijk weten de heren Wouters en Steenvoorden niet dat de WWK geen cent van de gemeente ontvangt. En daarom mogen wij een poll op de site zetten zo vaak als wij dat willen en waarover wij dat willen. Daar hebben zij helemaal niets over te zeggen, evenmin als over de uitkomst.

De actie van Wim Steman was naar onze overtuiging een particulier initiatief van een bezorgde burger dat de gemeente geen cent kostte, maar dat moet u hem zelf maar voorleggen.

Dus WIJ, waar bemoeit u zich mee?

WWK
Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief