WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kruinrot
Horstermeer, ma 9 april 2012

Martin Vuyk las de reactie van Natuurmonumenten op de structuurvisie van Wijdemeren en wond zich daar flink over op.

ingezonden brief

Kruinrot

Ach, ze leven nog, daar bij natuurmonumenten (ja, ik ben opgehouden het met een hoofdletter te schrijven). Men weet het op het hoofdkantoor in ’s-Graveland weer eens beter dan de rest van Nederland.

Ook zo toevallig, de termen die nm gebruikt om de Wijdemeerse structuurvisie te kwalificeren: "Los van de werkelijkheid", "verbaasd", "zonder afstemming", "onvoldoende rekening houden met", "niet serieus genomen”….. dat zijn nu precies de bewoordingen die al jaren het gevoel verwoorden van de plaatselijke bevolking die met de grillen van nm van doen heeft, wonderlijk toch.
Kijk nu eens naar de door nm gebruikte argumenten om een goed plan af te kraken:

  • nm wil niet dat bossages (nog nét niet gespeld met sch..) worden weggehaald want: Watersporters worden mogelijk onrustig bij het aanschouwen van auto’s.
    Jaha.. en de koeien geven al zure melk door dat voortraaschende verkeer.
  • Een pier met kiosken in de Loenderveense plas is een gruwel in het oog van nm
    Ja, het staat er echt !! Ach gut, er wordt in het visiestuk gesproken over een mogelijke boulevard (lángs het water) en nm dikt dit gelijk aan tot een pier met kiosken ín het water.
    In welk jaar leven deze nm-menschen toch, 1905 wellicht ?
  • Horstermeerpolder: nm wil geen ringvaart en geen wandel- of fietspad op de ringdijk hebben.
    Het drooghouden van de Horstermeerpolder door het aanleggen van een ringvaart is het ALLERBESTE wapen tegen wegzijging uit de omringende plassen… willen ze niet bij nm !!
    Nee, nm houdt liever vast aan een heel slecht alternatief, namelijk een moeras aanleggen waar nu mensen wonen en vruchtbaar weiland ligt. De aap komt nu echt uit de mouw…. moeras heeft namelijk weinig onderhoud nodig (het rot uit zichzelf wel) maar nm strijkt er wel jaar in, jaar uit onderhoudssubsidie voor op…. Kijk,  nu begrijpen we elkaar weer.

En dan nog even nadenken…. Welke bedreigde diersoort hebben we nog niet gebruikt dit jaar… Korenwolf, Kwaakpad, Zompsprinkhaan, Otter… kom jongens, even meedenken graag…   …wat hoorde ik daar fluisteren ?? de Purperreiger ??  natuurlijk !!,  die hadden we nog niet gebruikt, we zetten hem nu gelijk in…

  • Het uitdunnen van moerasbos stuit op grote bezwaren bij de purperreiger.
    Tsja, Wijdemeren wil het landschap weer een authentiek en oorspronkelijk aanzien geven… en nm is weer eens tegen. Wijdemeren, gewoon doen ! Dit is tóp voor het landschap en die purperreigers vinden echt zat andere fijne plekjes om te doen wat purperreigers het liefste doen op een dag.

Weet u wat nu zo jammer is.. als je met de boswachters, onderhoudsmedewerkers of de vrijwilligers van nm praat, dan hoor je zinnige dingen. Die mensen weten precies wat goed is en slecht gaat. Daar komt (op)rechte praat uit.
Maar het lijkt wel dat hoe verder je omhoog gaat in die organisatie, hoe riduculer de gedachtes en uitspraken worden; helemaal bovenin lijkt men dan ook totaal de weg kwijt, echt losgeslagen van de werkelijkheid… Kruinrot, noem ik het. Is niet meer weg te zalven, bovenin verdient het gewoon te goed. Kruinrot. Er moet daar hoognodig gesnoeid worden.

Martin Vuyk, inwoner Wijdemeren én Horstermeerpolder.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief