WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM Bezoekerscentrum Open!
's-Graveland, ma 9 april 2012

Het weer zat niet mee, maar de opkomst van het publiek voor het vernieuwde Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten viel niet tegen.

De verkeersregelaars konden het gemakkelijk aan, maar de parkeerplaats en een deel van het weiland stonden vol en op het terrein heerste een gezellige drukte, maar met veel paraplu's.

Op het terrein stonden kramen van verwante organisaties en bedrijven die natuurprodukten verkopen. (Veel kaas, honing, groenten en fruit.)
Een opvallende nieuwkomer in dit gezelschap was een kraam van de KNVWS, de Koninklijke Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. Afdeling het Gooi. De KNVWS werkt nauw samen met Natuurmonumenten. Er bestaan plannen om op het terrein van Natuurmonumenten een sterrenwacht te realiseren, die deels gefinancierd wordt door Natuurmonumenten.


De boekenhoek.

Binnen is het bezoekerscentrum, dat een beetje oubollig werd, compleet op de schop genomen en gereorganiseerd. De ruimte is groter geworden, met een ruime boekenhoek en een ruimte waar bakken en opstellingen staan om te demonstreren wat er groeit en bloeit. Ook kunnen kinderen in die hoek proefjes doen.


Wat groeit en bloeit.

Buiten waren voor de doorzetters attracties georganiseerd, zoals een demonstratie schapen drijven en een rondritje met een Jan Plezier.


Ik heb mijn wagen volgeladen...

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief