WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ode aan Ria Evenhuis
Wijdemeren, ma 2 april 2012

Ria Evenhuis, de stille kracht op de Rading 1, heeft donderdag afscheid genomen van het gemeentehuis. Daar willen wij even bij stil staan.


Ria Evenhuis

In iedere organisatie heb je van die mensen die rustig op de achtergrond hun werk doen, maar tegelijkertijd als een steunpilaar midden in de organisatie staan. Ze kennen iedereen, snappen snel wat het probleem is en weten dankzij hun interne netwerk in no time een oplossing voor het probleem te organiseren. Bovendien blijven ze er ook nog eens kalm en vriendelijk onder.

Zo'n mens is Ria. Ze heeft altijd een secretariële functie gehad in de omgeving van de burgemeester, de raad en alles wat daar bij hoort. Onze kennismaking met haar was in 's-Graveland, waar ze ons, toen kakelverse raadsleden, inwijdde in praktische onderwerpen als het postbakje, het kopiëeerapparaat, het kastje met geheime stukken en niet te vergeten het ambtelijk apparaat. Had je een vraag, je stelde hem aan Ria en je had direct het antwoord. Ze was toen de secretaresse van burgemeester Wim Kozijn. Wat er ook gebeurde raadsleden en wethouders kwamen en gingen, maar Ria bleef, als rots in de branding ook na de herindeling en twee burgemeesterswisselingen. De stille kracht als het op notuleren aan kwam. Op ieder moment van de avond en een enkele keer zelfs de nacht.

Tot donderdag. De redactie van de WWK kon er helaas niet bij zijn, maar wij willen toch even aandacht schenken aan dit afscheid van een toegewijde lieve steun en toeverlaat. Ria, geniet maar met volle teugen van de rust die over je neer daalt, al denken wij dat je zo weer iets gaat oppakken, want zo iemand ben je.

Bedankt. Het ga je goed,

Rik Jungmann en Douwe van Essen.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief