WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB over de Raad van 29-3
Wijdemeren, ma 2 april 2012

René Voigt, de DB voorman in de raad, schreef zijn impressie van de raad van afgelopen donderdag op. Echt spannend vond hij het niet.

ingezonden bericht

DB over de Raad van 29 maart

De burgemeester was terecht streng voor de raadsleden Reijn (CDA) en Steenvoorden (WIJ). Zij probeerden de afgesproken regels over het vragenhalfuur te omzeilen. De burgemeester was wel weer soepel in het toestaan van interrupties. Hierdoor waren er af en toe korte debatjes. Leuk voor het aanwezige publiek.

Tijdens het vragenhalfuur vroeg CDA-er Reijn informatie over het VNG-congres. Dat onderwerp was actueel omdat enkele gemeenten de publiciteit hadden gezocht in verband met de kosten. Toen Reijn de feitelijke informatie te horen kreeg, reageerde hij dat hij dat natuurlijk al wist en dat hij geen moeite had met deelname van Wijdemeerse collegeleden. Gevraagd waarom hij het dan aan de orde stelde, mompelde hij iets van “een opdracht uit z’n achterban”.

Het CDA wilde een bespreekpunt aan de agenda toevoegen. Aanvankelijk leek het er op dat ze wilden dat de raad iets zou zeggen over een Mercedes museum in Loosdrecht. Nee, dat wilden ze eigenlijk niet. Wat wel? Ze wilden in de commissie afspreken hoe we in het vervolg omgaan met verzoeken van inwoners die bijdragen aan de gewenste ontwikkelingen in de gemeente. Daar had natuurlijk niemand moeite mee. Maar het was volstrekt onduidelijk waarom dit in de raadsvergadering aan de orde moest komen. Zal ook wel met de achterban te maken hebben.

Het CDA en D66 stemden vóór de ontwikkeling van een bouwplan aan het Oppad in Loosdrecht. Zij deden dit nadat ze zich tijdens de raadsvergadering hadden laten overtuigen. Hulde, want dat maken we niet vaak mee. Meestal houden fracties vast aan hun vooraf ingenomen standpunt. Alleen Groene Felix liet zich niet overtuigen en stemde tegen. Jammer.

Aan het eind van de raadsvergadering namen we afscheid van Ria Evenhuis. Het was haar laatste vergadering als notuliste van de raad. Een toespraakje, een bos bloemen en een bedankje namens de gemeenteraad.

René Voigt,
Fractievoorzitter DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief