WIJDEMEERSE WEBKRANT
Herinnering aan Krugerbocht
Ankeveen, di 3 april 2012

Trompenbergse villabewoners willen het 's-Gravelandse verkeer niet door hun wijk. Patrick Kreuning ziet dat heel anders.

Een korte toelichting. In de Gooi en Eemlander van afgelopen donderdag stond dat drie buurtverenigingen uit de villawijk Trompenberg in Hilversum bezwaar maken tegen het verkeerscirculatieplan omdat zij vrezen dat het verkeer uit 's-Graveland zich zal verplaatsen naar hun wijk. Berekeningen laten een toename van 18% van het verkeer op de Hilversumse Noordring zien.

Uiteraard rakelt dit de Krugerbochtdiscussie weer op. Die bocht werd indertijd op verzoek van de villabewoners compleet afgesloten om de villawijk Trompenberg verkeersluw te maken. De afsluiting leverde een toename van nhet verkeer door 's-Graveland op.

Gisteren stond in de Gooi en Eemlander dat er sprake zou zijn van een claim van Connexxion richting Wijdemeren als de aan te brengen 30 km hindernissen vertraging en problemen in de dienstregeling gaan opleveren.

Dossier verkeer

ingezonden brief

Hilversum niet blij met plannen Noordereinde

In Hilversum zijn hele wijken niet blij met de verkeersremmende maatregelen. Vooral de wijk Trompenberg verwacht via de Bussumer Grindweg veel extra verkeersoverlast te krijgen. Op een deel van de rondweg in Hilversum zou het verkeer met 18% toenemen. Zo stond vorige week te lezen in de Gooi en Eemlander.

Hilversummers vergeten een paar zaken. Zo is de verkeersoverlast hier in 's Graveland fors toegenomen na het afsluiten van de Krugerbocht in Hilversum, wie kaatst kan de bal verwachten, al is die bal wel erg lang onderweg geweest.
Bovendien staan de huizen hier veelal zeer dicht langs de weg, de huizen zijn niet bestand tegen de verkeersdruk. Neem dan een villa met een royale voortuin in Trompenberg, dat huis zal geen hinder ondervinden van extra verkeer.

Ouders in 's Graveland kunnen hun kinderen met goed fatsoen niet buiten laten spelen met een snelweg pal voor de deur. In Hilversum zijn continu wegen opgebroken, de helft van de wegen is éénrichtingsverkeer waarbij de rijrichting ook nog regelmatig aangepast wordt, zodat mensen onnodig extra kilometers rijden door het centrum. Zeker als je geen tomtom hebt is het daar lastig de weg te vinden.

Hilversum is de veroorzaker van het verkeersprobleem, men heeft dat verkeer jarenlang op Wijdemeren afgeschoven, nu krijgen ze het terug, laat ze zelf maar hun problemen oplossen door bijvoorbeeld te zorgen dat alle gebieden van Hilversum goed bereikbaar zijn. Als ze bijvoorbeeld de Krugerbocht weer openen zal het verkeer wellicht twee richtingen zoeken om zich door Trompenberg te gaan verspreiden. Bovendien hebben die Trompenbergers met hun kapitale villa's geld zat om eventueel te gaan verhuizen naar een rustig stekkie elders in het gooi of nog verder weg. Maar wat is een huis aan het Noordereinde nog waard?

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief