WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio-lezing gewijzigd
Kortenhoef, wo 9 november 2011

Door omstandigheden zal de Nesciolezing op 20 november niet worden gegeven door Ds. Ruben van Zwieten, maar door Prof. Anton Wessels.

persbericht

Nescio-lezing gewijzigd

Door omstandigheden zal de Nesciolezing op 20 november niet worden gegeven door Ds. Ruben van Zwieten, maar door Prof. Anton Wessels. Het muziekprogramma is ongewijzigd.

Wat is de verbindende boodschap van de verhalen van de drie ‘heilige boeken’. De Tenach, het Evangelie en de Koran? Wat betekent deze boodschap voor onze huidige multiculturele samenleving? Anton Wessels, emeritus hoogleraar godsdienstwetenschap VU, spreekt over zijn boek: ‘Thora, Evangelie en Koran’.

Thora, Evangelie en Koran.

De ‘heilige’ boeken, worden vaak gebruikt om geweld te verdedigen of heilige oorlogen te rechtvaardigen. Maar volgens Anton Wessels is het moment gekomen voor een andere interpretatie. De Bijbel en Koran zijn bedoeld om in samenhang gelezen, verstaan en uitgelegd te worden. En bij voorkeur door alle drie samen: jood, christen én moslim.

Hoogleraar en publicist

Prof.dr. Anton Wessels was van 1978 tot 2002 hoogleraar Godsdienstwetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij werkte voor die tijd jarenlang in Egypte en Libanon. Wessels publiceerde over de verhouding tussen islam en christendom en de verhouding tussen evangelie en cultuur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
16 gr.
windkr. 2