WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kritiek op Verkeersplan
Kortenhoef, vr 1 juli 2011

Hannie Humme is kritisch over het verkeersplan en is teleurgesteld dat Nanne Roosenschoon zijn stem liet bepalen door de ledenvergadering van D66.

ingezonden brief

Afgelopen woensdag heeft een ledenvergadering van D66 Wijdemeren plaatsgehad. Daarbij was een zeer laag aantal 'gewone' leden van de totaal 43 uit Wijdemeren aanwezig. De zaal was vooral gevuld met D66 leden met taken: Joost Boermans, wethouder; Nanne Roosenschoon, raadslid, fractievoorzitter; Timo van Leeuwen, fractieondersteuning en penningmeester; Patricia Mossinkoff, fractieondersteuning; Jan Sevenstern, secretaris; Marco Spruijt, voorzitter én twee leden zonder taak: Hannie Humme en Simon Loffers. Ik zet mezelf hier nu bij maar eigenlijk was er maar één lid zonder specifieke taken aanwezig.

Aangezien ik verkeer in mijn portefeuille had toen ik nog fractieassistent was, heb ik gekeken naar het raadsvoorstel en het beleidsplan. Ik heb gefundeerde argumenten gegeven waarom het raadsvoorstel niet aangenomen kán worden. Argumenten die ik ook teruglees in het verslag van de WWK zoals prioriteit leggen bij écht gevaarlijke wegen zoals de Kwakel. Gelukkig benoemde de VVD ze wel. Een ander kritisch punt blijft het feit dat meerdere voorstellen uit het beleidsplan en het raadsvoorstel met elkaar botsen. Openbaar Vervoer uitbreiden /handhaven en hierop de vinger houden?

Waarom zou Connexxion bussen laten rijden op onbegaanbare 30 km wegen? Een hartinfarct kun je ook maar beter niet krijgen met alle hobbels en bochten in de wegen; een bloedprop schiet vanzelf door. Gechargeerd, maar het komt er zeker op neer dat de aanrijtijden voor hulpdiensten langer/té lang worden.

Het voorstel wordt gesteund door inwoners EKC/Noorder- en Zuidereinde. Het beleidsplan gaat echter álle inwoners van Wijdemeren aan. Ik kan me niet voorstellen dat die nu al massaal já tegen dít voorstel hebben gezegd.

De ledenvergadering heeft Nanne Roosenschoon niet op pad gestuurd om nee te stemmen. Ik heb Nanne Roosenschoon vooral ingegeven kritische vragen te stellen en naar aanleiding van de antwoorden voor of tegen te stemmen. Duidelijkheid te vragen waar vage woorden staan (die staan er namelijk genoeg in). Nee stemmen afschuiven op de ledenvergadering vind ik nogal kinderachtig. Nanne Roosenschoon hoefde geen nee te stemmen van de ledenvergadering.

Dat de raad, en dus ook Nanne Roosenschoon instemt met dit knullige beleidsplan met een door geldgebrek onmogelijk uit te voeren traject, is voor mij een duistere zaak. Maar ik denk dan het college en ook de raad liever van dit hoofdpijndossier met jarenlang gezeik, gezanik en zinloos geleuter af willen. De opstandelingen rondom de 's-Gravelandse vaart tevreden te stellen, had blijkbaar hogere prioriteit dan een fatsoenlijk stuk op tafel leggen. Dat uitvoering van voorstellen uit dit plan zoveel moet kosten, middelen die overigens niet alleen van de bewoners rondom de 's-Gravelandse vaart zijn, maar gewoon gemeenschapsgeld van alle inwoners van Wijdemeren, is wat mij betreft onbegrijpelijk.

De sociale werkplaats die geconfronteerd wordt met bezuinigingen, de driftig groeiende bermen die nog maar twee keer per jaar gemaaid mogen worden, de vieze en verwaarloosde winkelcentra, de ambtenaren die naar huis worden gestuurd, de pot minima waar geen reserves meer inzitten en alle andere posten waarop bezuinigd moet worden. Het kan en wil er bij mij niet in dat alle inwoners van Wijdemeren nu zo blij zijn met een belabberd plan waarvan de uitvoering minstens twee ton gaat kosten. En dan praten we nog niet over het geld dat weggegooid is met de herinrichting van het Noorder- en Zuidereinde in 2009. Beide wegen moet in het kader van dit beleidsplan immers weer op de schop.

Wijdemeren gaat lijken op Hilversum, ook altijd opengebroken wegen. Zou Karen Heerschop toch een verkeersvloek over ons uit hebben gesproken in haar tijd als interim burgemeester?

Hannie Humme, lid D66
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
20 gr.
windkr. 3