WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Veenstaete Opgeleverd
Kortenhoef, wo 21 december 2011

Vanmorgen werd het woonzorgcomplex Veenstaete in Kortenhoef door bouwer Heijmans feestelijk aan opdrachtgever Inovum opgeleverd.


V.l.n.r. Jaap van Rijsten, Wim Schimmel en Aart van der Vlist.

WWK fotograaf Douwe van Essen maakte een fotoalbum over de oplevering.

Vanmorgen tekenden directeur Jaap van Rijsten van Heijmans Woningbouw BV en bestuursvoorzitter Wim Schimmel van Inovum de documenten waarmee de oplevering van het complex Veenstaete een feit werd. De oplevering werd bescheiden gevierd met toespraken van archtitect Aart van der Vlist, bouwer Jaap van Rijsten en opdrachtgever Wim Schimmel.

Lang traject met Veldslagen

Aanwezig waren wethouder Joost Boermans en medewerkers van Inovum, Heijmans, de gemeente Wijdemeren, andere betrokkenen en de pers. Architect Aart van der Vlist memoreerde dat het een lang en lastig traject was waarbij "veldslagen" met de buurt werden geleverd o.a. over de hoogte van het gebouw. Uiteindelijk leidde dat tot het lagere huidige gebouw. Bij nader inzien was hij daar eigenlijk best gelukkig mee. Ook Wim Schimmel blikte terug op de afgelopen tien jaar en noemde enkele van de weerstanden die overwonnen moesten worden. Hij legde die positief uit als blijken van betrokkenheid bij de ontwikkeling van Veenstaete. Blij kon hij melden dat nu de gebruiksvergunning voor het gebouw in orde was. (Bij de containerwoningen ging het o.a. daarop indertijd mis.)

Open terrein

Na afloop van de feestelijkheid volgde een rondgang met Welmoet Gerritsen, de zorgmanager van Inovum, door het gebouw. Daarbij werden appartementen getoond, grote en kleine, alsmede gemeenschappelijke ruimtes en de afdeling waar in totaal veertien dementerende bewoners geplaatst kunnen worden. Oorspronkelijk was het plan om het terrein af te sluiten van de buitenwereld. Later werd daar vanaf gezien, waardoor het complex een open karakter krijgt met een ruime binnenplaats. Op die vrij toegankelijke binnenplaats komt een terras dat aansluit op het restaurant in het gebouw.

Oplevering op Tijd

De oplevering van het gebouw is precies op tijd gebeurd. In maart 2010 werd afgesproken dat de oplevering vandaag plaats zou vinden. In de bouw is dat niet altijd gebruikelijk, maar in dit geval lukte de oplevering exact op het afgesproken tijdstip.

Volgende week zullen de sleutels van de 137 appartementen door Inovum uitgereikt worden aan de nieuwe bewoners, die dan in het nieuwe jaar hun woning kunnen gaan stofferen en inrichten. Eind januari zullen de bewoners van Oudergaard en Brugchelen verhuizen naar het nieuwe complex.

Er zijn nog enkele appartementen te huur. Meer informatie is te vinden op de website van Inovum.

Andere voorzieningen

In het complex komen ook andere voorzieningen. Zo zal dr. Van den Heuvel zijn praktijk in het gebouw openen. De prikpost van Tergooi Ziekenhuizen komt in Veenstaete, maar ook een grote buitenschoolse opvang en een winkel.

De containerwoningen aan De Kwakel zullen naar verwachting in mei verwijderd worden, waarmee aan die kant het vrije uitzicht hersteld wordt.

Dossier Oudergaard/Veenstaete

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief