WIJDEMEERSE WEBKRANT
Raad Ultrakort
Wijdemeren, do 29 oktober 2009

Vanavond werd de raadsvergadering gehouden. Hieronder in het kort wat er besproken en besloten werd.

Volgend jaar op 9 mei start de Giro d'Italia in Nederland en komt dan ook door Wijdemeren.

Ruud Buijs legde een verklaring af over zijn vertrek uit de VVD fractie.

Er werd ingesproken over de voetbalkooi op het Oppad in Loosdrecht. De bewoners zijn ontevreden. In de commissie Bestuur en Middelen volgende week wordt er verder over gesproken.

Theo Reijn (CDA) riep zijn mederaadsleden op om bij GS in Haarlem te protesteren tegen de voorgenomen krimp van het openbaar vervoer. Ook wil hij een reactie op de bevindingen van accountant Leo Verhoef.

Het voorstel om centrum De Spot in Nederhorst den Berg te ver- en nieuwbouwen kreeg raadsbrede steun. Wethouder Lia Moote was daar zeer verheugd over.

Het kinderlintje van de VVD, het Maxi-maatje, komt er. Ook hier unanieme steun.

Grimmig

Het debat over de brief van het college over de gedragscode liep niet op rolletjes. Burgemeester Karen Heerschop verdedigde de brief in haar eentje en met verve. De PvdA, DBL en DBW hadden zware kritiek op de brief en de daarop volgende interviews in de krant. Op zeker moment werd de sfeer zeer grimmig, toen Edwin Bult (GL) om schorsing vroeg. Na de schorsing waren de gemoederen bekoeld en werd besloten om samen een dag of een avond te beleggen met een cursusleider integriteit van buiten de raad. (Later meer.)

Geen motie van HKA

Het Noordereinde, en dan met name de bomen en de bemaling, werd door Hilbrand Korver op de agenda geplaatst. Hij hield een lang betoog over de commotie van afgelopen week. Bovendien vocht hij het besluit over de reconstructie aan. Toen andere partijen vroegen om gronden om dat besluit terug te draaien (omdat de raad onjuist zou zijn ingelicht) kon Hilbrand daar geen pasklare argumenten voor leveren. Het gevolg was dat hij van zijn voornemen, om een motie van wantrouwen tegen wethouder Betske van Henten in te dienen, af zag, omdat daarvoor geen steun in de raad was.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
15 gr.
windkr. 2