WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter ziet het weer zitten
Loosdrecht, do 29 oktober 2009

Putter hing aan de lippen van kersvers DB-lid Ruud Buijs, die horrorverhalen vertelde over de VVD. Putter verliet licht euforisch de DB-vergadering. Hij ziet het weer zitten.

ingezonden bericht

Korte impressie

Dat de lokale politiek leeft – of misschien met de verkiezingen in zicht herleeft – was wel duidelijk, die dinsdagavond bij Heineke in Loosdrecht, waar vijftig Dorpsbelangers bijeen waren.

Een vergadering zo leek het van onderdrukten, die hoopvol het moment afwachten dat ze de macht kunnen overnemen om aan een tijdperk van schaamte en schande een einde te kunnen maken. Er werden enkele punten uit het verkiezingsprogramma gepresenteerd, die er niet om logen, die zicht gaven op een omwenteling als nimmer gekend, en die dan ook een warm applaus ontlokten aan de toehoorders daartoe aangespoord door Ab Krook, de beroemdste BNer in de gelederen van Dorpsbelangen.

Zouden, zo overdacht ik, tezelfdertijd elders in diverse vergaderzalen, onze broeders in de kunst van de plaatselijke politiek, zich ook rondom het projectiescherm hebben geschaard om eveneens het heil voor de burger, na 3 maart 2010 dan, op de kaart te zetten? Wij hadden trouwens nog iets heel bijzonders te bieden waar niemand tegenop kan.

Ruud Buijs, geliefde Loosdrechter, prominent VVD-aanhanger, heeft zich van het juk van de liberalen bevrijd, en is lid geworden van Dorpsbelangen. In de raad kan hij nu eindelijk zijn mond opendoen, zeggen wat hij denkt, en die gruwelijke fractiediscipline, een van de monsters van de politiek, definitief achter zich laten. Ik hoorde van hem boeiende verhalen over hoe het daar bij die wonderlijke VVD toegaat, dat wens je je ergste vijanden niet toe. Maar meer dan dit allemaal waren de ongelooflijke ervaringen van mensen, met gemeentelijke bestuurders en ambtenaren, die je gewoon niet voor mogelijk houdt als ze niet met keiharde feiten gestaafd zouden worden.

De tongen kwamen goed los en je schaamt je te pletter, dat er heden ten dage in Wijdemeren een sfeer hangt van intimidatie en arrogantie. Raadslid Jaap van Waveren weet daar van mee te praten maar hij kan in de raad zijn mond opendoen, wat hij dan ook doet.

Als je op zo’n avond verneemt hoe mensen worden getreiterd, hoe brieven nooit worden beantwoord, hoe mensen worden afgeblaft en hoe bijvoorbeeld een PvdA wethouder zich gedraagt ten opzichte van de bewoners van het Loosdrechtse oppad, dan vraag je je af hoe zich dat allemaal praktisch geruisloos kan voltrekken.

Afijn, we hopen op betere tijden en rekenen op een zegevierend Dorpsbelangen in de lente van het komende jaar. Na afloop spraken we elkaar moed in en rekenden drie bescheiden glaasjes witte wijn af. Kosten ruim elf euro. Daar koop je bij onze slijter drie flessen voor van minstens dezelfde kwaliteit.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
15 gr.
windkr. 2