WIJDEMEERSE WEBKRANT
Autocross is Succes
Nederhorst den Berg, zo 4 oktober 2009

Ruim 3.500 toeschouwers genoten zaterdag van de autocrosswedstrijd in Nederhorst den Berg, waar 150 coureurs hun kunsten vertoonden.

ingezonden bericht

Ruim 3.500 mensen genieten van autocross in Nederhorst den Berg

De autocrosswedstrijd in Nederhorst den Berg werd afgelopen zaterdag druk bezocht. Ondanks iets minder goed weer dan vorig jaar kwamen er meer autosportfans op het evenement af. Ruim 3.500 mensen genoten van de verrichtingen van 150 coureurs, ook al een record aantal.


Huib Versluis, oppermachtig in Sprint-klasse.

Burgemeester Karen Heerschop van Wijdemeren gaf om 10 uur de startvlag voor de eerste manche van de damesklasse. De burgemeester kwam samen met haar collega’s de wethouders Moote en Schenkkan. De zware gemeente-delegatie genoot van het spektakel. Mevrouw Heerschop beloofde het organiserende crossteam zelfs dat zij volgend jaar als deelnemer aan de start zal komen. De aanwezige brandweermannen van de post Nederhorst den Berg boden spontaan aan om een crossauto voor haar te bouwen.

Veel van de 150 coureurs kwamen uit Wijdemeren en de directe omgeving. Maar er waren ook deelnemers uit Limburg, Texel en andere delen van het land. In de topklasse van de autocross, de Sprinters, won de Bergse coureur Huib Versluis met overmacht alle manches. Maar in de finale moest hij door materiaalpech de overwinning laten aan de Limburgse coureur Hans Verbugt. Veteraan Martin Kroon uit Nederhorst den Berg kon nog wel de 2de plaats veiligstellen in deze klasse die werd opgedragen aan Frits van den Berk, de oud-coureur van Cross Team Nederhorst die eerder dit jaar overleed.

In de Keverklasse was Jan Maarten Schuurman uit Nederhorst den Berg oppermachtig, zoals hij het hele jaar op de Europese circuits ook al geen overwinning laat lopen.

Ook de populaire crazy race werd gewonnen door een lokale coureur. Leon Smits wist de andere 50 coureurs achter zich te laten door het meest spectaculaire stuntwerk te laten zien in zijn omgebouwde Volvo. Plaatsgenoot Nick Souverijn nam de grootste beker van de dag mee naar huis. Hij wist in de afvalrace aan het eind van de dag zijn BMW 3 serie het langst heel te houden. In de dames klasse bleef Sabine van der Steen uit Weesp op knappe wijze de vaak onverslaanbare vrouwelijke coureurs uit Mijdrecht voor. Karel Schrijvers uit Mijdrecht won de gewone standaard klasse na een heftige strijd. Bij de opgevoerde standaard auto’s ging de titel naar Frederik Veldhuizen uit Westbroek.

Cross Team Nederhorst streeft naar een jaarlijks evenement. “Het begon vorig jaar als een spontane eenmalige reünie”, zegt crossbestuurslid Marianne Zwagerman. “Maar het enthousiasme bij deelnemers en publiek is zo groot dat we willen proberen de cross elk jaar naar Nederhorst te halen. We hebben de komende jaren de beschikking over het terrein waar we dit weekend reden. Dus als de gemeente Wijdemeren weer mee wil werken kunnen de autosport fans in Gooi- en Vechtstreek volgend jaar weer bij ons terecht.”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 3