WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verbaasd over Begroting
Ankeveen, do 26 maart 2009

Patrick Kreuning las dat er 10.000 euro voor een onderzoek wordt uitgetrokken en dat de prijzen voor gemeentelijke diensten omhoog gaan. En was verbaasd.

ingezonden brief

De Gemeentelijke Begroting, laat me niet lachen

Alles wordt duurder voor de burgers, rijbewijzen, uittreksels, trouwen en de ozb. Aan de andere kant moet fors bezuinigd worden.

Dus starten we een onderzoek naar uitbesteding van de sociale zaken voor 10.000 euro, omdat het hoofd van die afdeling 100.000 per jaar moet kosten. Ontsla die man onmiddellijk, ik ga er zitten voor 40.000 bruto, heb je al 60.000 bespaard op het salaris en 10.000 op het onderzoek.

En die peperdure reconstructie op de Rozenhof in Kortenhoef, was die nu eigenlijk wel zo nodig? Die paar bomen die er stonden waren mooi en veroorzaakten niet teveel overlast.

En zelf het groen rondom het gemeentehuis bijhouden. Ziet u onze Burgervader al met een schoffeltje elke maand het onkruid wegschoffelen? Besteed dat uit aan een a.o.w.-er die tuinieren als hobby heeft voor 10 euro per uur. Maar ja, zwartwerken mag uiteraard niet.  Of beter, verplicht een paar werklozen deze klus te doen, met behoud van uitkering, iedereen moet tenslotte werken voor zijn brood? En zo zie ik nog wel meer kansen om te besparen.

Laat me wel tijdig weten als ik de baan krijg als hoofd van de sociale zaken, ik heb bij mijn huidige werkgever een maand opzegtermijn, die wil ik graag naleven.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
9 gr.
windkr. 4