WIJDEMEERSE WEBKRANT
Door-rij-passen
Wijdemeren, wo 25 maart 2009

In de WieWatWaar van vandaag stond dat er op 1 april 25 doorrijpassen verstrekt worden door de gemeente om omleidingen te omzeilen. 1 april...., Ooh.

persbericht

(te) goede 1 aprilgrap

In de lokale weekbladen stond op woensdag 25 maart een door burgemeester Bijl ondertekende aankondiging dat er volgende week woensdag (1 april), telefonisch, ‘voor urgente gevallen’,  25 doorrijpasjes besteld kunnen worden.

De pasjes zouden het recht verschaffen om door afzettingen te rijden die aangebracht worden in verband met de reconstructie van het Noordereinde. Hoewel officieel niet bekend is wie deze1 aprilgrap heeft verzonnen, durft de gemeente er wel een stuivertje onder te verwedden dat hij verzonnen is door een bekende medewerker van een aantal lokale Wijdemeerse weekbladen. Voor de goede orde: de gemeente is niet geïnformeerd over, of betrokken bij deze grap. De naam van de burgemeester is ten onrechte onder het bericht geplaatst.

Dat de grap ‘geslaagd’ is, blijkt uit het gegeven dat er nu al mensen zijn die het gemeentehuis bellen met de vraag of zij zo’n pasje kunnen krijgen. Er is echter een onplezierig bijeffect waardoor de gemeente zich genoopt voelt om, via dit persbericht, deze 1 aprilgrap in de kiem te smoren.

Er bellen namelijk nu al mensen, die op grond van een bestaand lichamelijk ongemak aanspraak willen maken op deze niet bestaande pasjes. De gemeente vindt dit een voor alle partijen onplezierige situatie en wil hier direct een eind aan maken.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
9 gr.
windkr. 4