WIJDEMEERSE WEBKRANT
Problemen door Afsluiting
's-Graveland, za 21 maart 2009

Patrick Kreuning voorziet flink wat problemen als het Noordereinde vanaf 14 april de rest van het jaar dicht gaat.

ingezonden brief

Geachte medebewoners.

Velen van u zullen het met mij eens zijn dat er iets moest gebeuren aan de verkeersoverlast op het Noorder- en Zuidereinde. Maar ik lees zojuist dat het Noordereinde zo'n 8 maanden dicht gaat. Dit wordt kennelijk een zeer ingrijpende en peperdure operatie.

Of het gewenste effect: minder verkeer en meer rust voor de aanwonenden bereikt wordt? Ik heb mijn vraagtekens, de weg wordt immers deels verbreed. De eerste 8 maanden zal het 's avonds wel rustig zijn voor veel aanwonenden, terwijl overdag de machines flink herrie maken. Maar ik wil de bedrijven en aanwonenden van het Noordereinde veel sterkte wensen.

Bedrijven zullen zonder twijfel veel omzetverlies gaan leiden. Aanwonenden moeten flinke stukken gaan lopen of fietsen omdat hun huis per auto niet bereikbaar is. En wat te denken van de mensen wonende aan het Ankeveense pad. Die kunnen als de Klapbrug voor auto's dicht is nergens heen. Richting Hilversum staat er een hek, en de andere kant op zal ook niet lukken.

Ik raad iedereen aan, bedrijven en particulieren de geleden schade goed bij te houden. Bedrijven kunnen waarschijnlijk via hun boekhouding wel aantonen in welke mate de omzet gedaald is door de werkzaamheden. En verhaal de omzetdaling en schade dan maar bij de gemeente. Per slot van zaken luistert zij enkel naar de burger als haar dat  goed uit komt. Een oud gezegde luidt nog altijd: Wie niet horen wil moet maar voelen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

Naschrift:

Wij hebben begrepen dat de afsluiting op het Ankeveense Pad tijdelijk open zal gaan.

Red. WWK

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
10 gr.
windkr. 2