WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jagthuis: Anima Kwartet
Horstermeer, vr 20 maart 2009

Donderdagavond 2 april speelt het jonge Russische strijkkwartet Anima in het Jagthuis in de Horstermeer.

ingezonden bericht

Extra concert in het Jagthuis
met Russisch Anima Kwartet

Donderdagavond 2 april speelt het jonge Russische strijkkwartet Anima in het Jagthuis. Een buitenkans voor iedereen die ’s zondags verhinderd is om toch een zeer mooi kamermuziekconcert in het Jagthuis mee te maken.

De drie jongedames en jongeheer (gemiddelde leeftijd 22,5 jaar) vonden elkaar in 2005 in Sint Petersburg en richtten het Anima Kwartet op. Sinds die tijd gaat de carrière van het kwartet als een speer vooruit: derde prijs van de International Rubinstein Chamber Music Competition 2007, tweede prijs van de International Shostakovitch String Quartet Competition 2008 en onlangs nog in februari 2009 de eerste prijs bij het 7th International Competition "Franz Schubert and Modern Music" van Graz, alsmede de prijs voor de beste vertolking van een Schubert kwartet.

In het Jagthuis speelt het Anima Kwartet strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven (nr 11, opus 95), van Alfred Schnittke (nr 3) en van Sjostakovitsj (nr 3, opus 73). Dmitri Sjostakovitsj achtte de strijkkwartetten van Beethoven zeer hoog en droeg zijn derde kwartet op aan het Beethoven-Quartett, dat meer werken van hem in première bracht. Alfred Schnittke verwerkte in zijn derde strijkkwartet het hoofdthema uit Beethovens Grosse Fuge en bovendien de eerste letters van Sjostakovitsj naam.

Het concert door het Anima Kwartet vindt plaats op donderdag 2 april en begint om kwart over acht ’s avonds. Meer informatie is te vinden op www.jagthuis.nl. Reserveren (16 euro per kaart) via de website, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 20.15 uur.

Volledig programma:

Ludwig van Beethoven, Strijkkwartet in f, op.95 No.11 (1810)
(1779-1827)

  • Allegro con brio
    Allegretto, ma non troppo
    Allegro assai vivace, ma serioso
    Larghetto espressivo-Allegretto agitato

Alfred Schnittke, Strijkkwartet No.3 (1983)
(1934-1998)

  • Andante
    Agitato
    Pesante

Dmitri Sjostakovtsj, Strijkkwartet in F, op.73 No.3 (1946)
(1906-1975)

  • Allegretto
    Moderato con moto
    Allegro non troppo
    Adagio
    Moderato

Meer informatie op www.jagthuis.nl.

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 2