WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dubbelrol?
Loosdrecht, za 30 mei 2009

Wim van Oudheusden uit Loosdrecht zet vraagtekens bij de rol die Jeanine Hennis speelt in Europa in combinatie met Wijdemeren.

ingezonden brief

Nadat Putter (namens DBW?) adviseerde allemaal te stemmen op de Nederhorstse Europarlementarier mevr. Hennis-Plasschaert adviseer ik dat nu juist niet te doen.
Immers, uit haar bericht in de Gooi&Eemlander blijkt, dat zij zich inderdaad op het niveau van dorpsbelangen beweegt. Ze heeft namelijk 2e Kamerleden gewezen op de problematiek van het verdiepingenplan Loosdrechtse Plassen. Bovendien meldt ze en passant dat ze lijstduwer wordt voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Dit roept vele vragen op.

Ten eerste waarom ze zich als Europarlementarier bemoeide met een zaak, waar in eerste instantie het Waterschap en de Provincie over gaan. Ten tweede waarom dat toen ze dit deed dit nergens bekend is gemaakt. Ten derde blijft onbekend wat ze dan wel adviseerde en aan wie, wetende dat de 2e Kamer hier helemaal niet over gaat. Is haar de scheiding van de politieke gremia qua bevoegdheden wel bekend? Is de Wijdemeerse VVD fractie niet mans genoeg om zelf hogere overheden te beinvloeden?

Tot slot vraag ik me af of ze wel in Brussel blijft mocht ze met voorkeursstemmen in de raad van Wijdemeren worden gekozen, wat heel wel denkbaar is met zo'n sterke achterban als DBW is! En ook eigenlijk een democratische gewoonte is. En zoja, is dat bekend bij haar kiezers in Europa en haar huidige Brusselse fractie? Of verdient men in Brussel zo weinig en kost het werk daar zo weinig tijd, dat een raadsbaantje er wel bij kan?

Ook een stem op Wilders is een weggegooide, omdat hij heeft aangegeven zeker niet naar Brussel te gaan. Ook al een merkwaardige constructie als je het mij vraagt. Wat een raar spel ontstaat er toch zodra politieke partijen en zelfs de VVD kennelijk onvoldoende kandidaten hebben voor de zware, ondankbare en weinig opleverende rol van volksvertegenwoordiger!

graag duidelijkheid vooraf, dus!
namens AP @ W
www.anderepolitiekwijdemeren.nl

Wim van Oudheusden
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 3