WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tip van Putter: Jeanine!
Wijdemeren, wo 13 mei 2009

Putter roept u op om op 4 juni te gaan stemmen. En niet zomaar stemmen, nee, stemmen op de Bergse VVD-ster Jeanine Hennis-Plasschaert.

ingezonden bericht

Stemmen

Als u op 4 juni de moeite neemt om te gaan stemmen voor de verkiezing van het Europese parlement dan heb ik een tip voor u.

Mijn beïnvloeding van uw stemgedrag wordt niet ingegeven door politieke motieven, want hoe dat precies in dat Europese parlement in elkaar zit weet ik niet en door de Babylonische spraakverwarring die bij het televisiedebat heerste ben ik ook niet veel wijzer geworden. Bovendien spelen de Nederlandse gekozenen een bescheiden rol, maar dat maakt de verkiezingen overigens niet minder belangrijk

Mijn tip is gebaseerd op de volgende overwegingen. Het is van groot belang als je een lid van dat parlement in je naaste omgeving hebt. Je weet het maar nooit. Zo’n directe lijn met een plaatsgenoot is oneindig veel korter en beter dan wanneer je de politieke weg moet volgen. Dat geldt overigens ook voor de provinciale staten en de Tweede Kamer en zeker ook voor dat Europese parlement. Een vrouw of man in de buurt die gewoon zonder omwegen meteen bereid is je te woord te staan en waarvoor je niet eerst allerlei secretaresses of woordvoerders hoeft te passeren.

Voor 4 juni is het dus volgens mij verstandig te stemmen op de lieftallige Jeanine Hennis-Plasschaert, tweede op de lijst van de VVD en over dat laatste zou je misschien even heen moeten stappen. We laten de politiek immers buiten beschouwing. Jeanine woont aan de Dammerweg in Nederhorst den Berg, waar ze regelmatig in het wild te bewonderen is en ze is, om de positionering geheel rond te maken, de schoondochter van het Wijdemeerse raadslid Ria Hennis. Mooier kan je het dus bijna niet hebben. Ik bedoel maar, naast haar Europese kennis van zaken, draagt ze ook de Wijdemeerse problematiek, zij het een zijvakje, mee in haar bagage. Jeanine is de enige persoon in geheel Wijdemeren, die op de lijst voor de Europese verkiezingen staat en met wie we dus als het nodig is, rechtstreeks met de machthebbers van ons continent kunnen communiceren.

Daarom zeg ik; wees verstandig. Laat al dat geroep over eigen voortreffelijkheid en exclusieve dadendrang langs u heen glijden en kies, los van uw politieke voorkeur, voor dorpsgenoot. Jeanine Hennis-Plasschaert.

Dan zit u ook zelf een beetje in het Europese parlement.

Putter

Naschrift redactie:

Uit betrouwbare bron weet de redactie dat Jeanine getrouwd is met de neef van Putter. De familie stelt zich dus als één man (Putter) c.q. vrouw (Ria Hennis) op achter Jeanine. Wat niets toe of af doet aan de tip van Putter, maar het biedt wat extra perspectief op de tip.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 5