WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ria foldert voor de VVD
's-Graveland, za 9 mei 2009

Op een braderie heerst altijd een sfeer van verbroedering. Zo was Ria Hennis (DBW) vandaag te ontwaren bij de kraam van de VVD om te folderen.

Op eerdere evenementen troffen wij PvdA raadslid Ben Steenvoorden al eens met een VVD en later nog eens met een CDA ballon. Vandaag was Ria Hennis op de Jaarmarkt in 's-Graveland de verrassende verschijning. Rode Ria in het VVD blauw.


Ria Hennis (DBW). In haar hand de VVD kaart. Op de achtergrond twee VVD coryfeeën. Oud- VVD raadslid Gerrit van den Broek en oud VVD-wethouder Carla Folkers.

Tussen de knaloranje jasjes van de VVD stond één donkerblauw VVD jasje. In dat jasje ontwaarden wij DBW raadslid Ria Hennis, die een tikje onwenning tussen de liberalen stond te folderen voor een VVD kandidaat voor de europese verkiezingen van vier juni. Schouder aan schouder met Joep Frijdal de VVD fractievoorzitter. Voor iemand met een rood hart een hele stap, zo leek ons.

Een blik op de folder leerde ons dat in dit geval de familiebanden sterker waren dan de politieke voorkeur. Op de kaart, die Ria Hennis uitdeelde, stond namelijk een afbeelding van haar schoondochter Jeanine Hennis-Plasschaert. Europarlementslid uit Nederhorst den Berg. Ruzie in de familie over Europa, dat wil je toch niet. En wie kan er nu tegen een jong, dynamisch en werkbaar Europa zijn?

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2