WIJDEMEERSE WEBKRANT
Voetveer Nigtevecht
Nederhorst den Berg, za 30 mei 2009

Tussen Nigtevecht en Nederhorst ligt een voetveer. In de raad van donderdag werd 50.000 euro uitgetrokken om het te renoveren.

Vorig jaar mei werd door het college voorgesteld om € 50.000 uit te geven aan de renovatie van het veer. In de commissie Ruimte en Economie vond men dat toen veel te duur en kreeg het geen steun van de raad. Het college nam daarop het voorstel terug. Afgelopen donderdag stond het onderwerp weer op de agenda voor hetzelfde bedrag en werd het zonder al te veel discussie aangenomen, nadat het in de commissie van 6 mei groen licht had gekregen.

€ 425.000

De totale renovatie gaat maximaal € 425.000 kosten. Daarvan betalen de provincies Utrecht en Noord-Holland samen € 325.000. De resterende ton wordt verdeeld over Loenen en Wijdemeren. Loenen zal het project uitvoeren. Volgens de planning zal nog dit jaar met de werkzaamheden, die ook steigers en een wachthuisje omvatten, begonnen worden.

Bakje met bromfietsmotor

Tegen het voorstel stemden Hilbrand Korver (HKA) en de fractie van DBW. Korver betoogde dat het huidige veer een bakje is met een bromfietsmotor. Kosten slechts een paar duizend euro. Vervanging voor een totaalbedrag van € 425.000 vond hij dan ook buiten iedere proportie, de reden dat hij tegen het voorstel stemde. Ook René Voigt van DBW vond het bedrag voor de renovatie veel te hoog en stemde tegen.
Het college verdedigde het voorstel met de redenering dat het pontje aan alle veiligheidseisen moet voldoen en daarom zo duur is.

Het veer wordt veel gebruikt door recreatieve fietsers en door schooljeugd die van Nederhorst naar Weesp en terug fietst.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 3