WIJDEMEERSE WEBKRANT
Renovatie pont Nigtevecht
Nederhorst den Berg , di 13 mei 2008

De pont over de Vecht bij Nigtevecht is aan een grondige renovatie toe. Het college wilde daar 50.000 euro voor uittrekken. De commissie vindt dat te duur.

In de G&E staat vandaag dat de commissie Ruimte en Economie zich vorige week boog over een voorstel van het college om € 50.000 te investeren in de renovatie van het voetveer tussen Nederhorst den Berg en Nigtevegt. De totale kosten bedragen € 200.000. Daarvan betaalt de provincie Utrecht de helft. Loenen een kwart en Wijdemeren, als rechtsopvolger van Nederhorst den Berg, een kwart. De commissie vindt de uitgave te hoog en zelfs geldverspilling. Wethouder Wim Lorjé kreeg dan ook de opdracht om alternatieven te bekijken. Bijvoorbeeld wat een nieuwe pont zou kosten. Volgens de planning zou de renovatie dit najaar plaats moeten vinden.

De investering van € 50.000 is niet begroot. Het verzoek om mee te betalen kwam onverwacht bij Wijdemeren binnen. De voorgestelde afschrijvingstermijn is vijfentwintig jaar, wat neer komt op kapitaallasten van circa € 4.000 per jaar.

De pont wordt veel gebruikt door fietsers en wandelaars, vooral in de zomermaanden, omdat hij op een strategische plek op enkele wandel- en fietsroutes ligt.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
26 gr.
windkr. 3