WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kreuning over Wijdemeren
Ankeveen, do 28 mei 2009

Patrick Kreuning uit Ankeveen maakt de balans op van Wijdemeren en het gemeentebestuur.

ingezonden brief

Mensen willen uit de Wijdemeren met hun dorp.

Tja, ieder heeft zo zijn wensen en het is moeilijk het goed te doen. Ga je uitbreiden met andere gemeenten, dan wordt het wellicht nog onoverzichtelijker en voor de nieuw aangesloten dorpen is het een enorm eind reizen naar het gemeentetehuis. Een buurtbus in de Wijdemeren heeft het niet gered. Wie weet een buurttaxi tegen gereduceerd tarief? Of wat ook een optie is, als mensen papieren van het gemeentehuis nodig hebben, en het gemeentebestuur komt op bezoek in het dorp, laat dan iemand mee komen die de papierwinkel af kan handelen, aanvragen honoreren etc. Een andere optie is: elk dorp heeft wel mensen in de raad vertegenwoordigd. Laat die mensen die in de raad zitten een uurtje per week thuis opofferen voor mensen die niet in staat zijn naar het gemeentetehuis te komen en hen met de nodige papieren bezoeken. Dat geeft in elk geval al een socialer beeld.

Uiteraard zijn er fouten gemaakt op bestuurlijk niveau, uiteraard gaan er nog fouten gemaakt worden, waar mensen 'werken' worden fouten gemaakt, de aanhalingstekens spreken voor zichzelf dunkt me. Maar van je fouten moet je wel leren en daar wil het nog wel eens aan schorten. Luisteren naar de wensen van de mensen en er iets mee doen. Niet zoals mevrouw Moote wil, een voetbalkooi neerzetten tegen de protesten van omwonenden in, deze komt er dan ook niet, maar kijken naar het alternatief dat de omwonenden hebben aangedragen en wat nog eens een flinke besparing oplevert ook.

Je zou denken, iedereen tevreden, tenminste als de jeugd er ook mee kan leven, want dat is nog niet geheel duidelijk. Misschien een optie voor de jeugd om via dit medium of de bladen Wiewatwaar, de Brug en de Nieuwsster hun wensen kenbaar te maken?

Een gemeentebestuur is er om de burgerij te dienen door naar hen en hun wensen te luisteren, niet om allerlei dingen door onze strot te duwen, dingen waar soms geen mens op zit te wachten, zoals de perken bij de Rozenhof, welke tot gevolg hebben dat de gemeentebelasting en OZB maar weer moeten stijgen. Natuurlijk kunnen niet alle wensen gehonoreerd worden, de een wil zus de ander zo. Vind de juiste middenweg.

Had ik ook niet voor aanvang van de werkzaamheden aan het Noordereind voorspeld dat bedrijven in moeilijkheden zouden komen en dat die hun omzetderving op het gemeentebeleid moeten verhalen? Nu, dat bedrijven forse omzetverliezen leiden en de eerste zaak al gaat sluiten is inmiddels duidelijk geworden helaas. En het is notabene een belangrijke sponsor van het schoolschaaktoernooi die er mee stopt. Helaas weer een onvoldoende voor dit gemeentebestuur.

Moeten we echt nog een jaar wachten tot de volgende verkiezingen? Of stapt het bestuur vroegtijdig op na de zoveelste blunder?

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 3