WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tekenwedstrijd KadD
Kortenhoef, do 28 mei 2009

Van 6 t/m 27 juni a.s. organiseert Kunst aan de Dijk een tentoonstelling in de Oude School en combineert die met een tekenwedstrijd.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Tekenwedstrijd Kortenhoefse basisscholen bij Kunst aan de Dijk

Van 6 t/m 27 juni a.s. organiseert Kunst aan de Dijk een tentoonstelling in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk. Vanwege het thema (Kind en spel) leek het de organisatie een leuk idee om de Kortenhoefse schoolkinderen bij de tentoonstelling te betrekken. Dit is gebeurd in de vorm van een tekenwedstrijd.

Op de tentoonstelling is te zien hoe kunstenaars vanaf het begin van de twintigste eeuw spelende kinderen zagen. Sinds die tijd is er veel veranderd, kinderspelen hebben een andere vorm en inhoud gekregen. Daarom is aan kinderen van de drie basisscholen gevraagd te tekenen hoe zij spelen en welke beelden daarbij opkomen.

Het idee om een tekenwedstrijd te organiseren, is enthousiast ontvangen door de Kortenhoefse basisscholen. Ruim honderd kinderen van de Curtevenneschool, Regenboogschool en Antoniusschool lieten zich inspireren door het thema ‘Kind en spel’. Een selectie van de tekeningen zal te zien zijn tijdens de tentoonstelling in de Oude School. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de opening van de tentoonstelling op 6 juni a.s.

De tentoonstelling ‘Kind en spel’ is te zien van zaterdag 6 juni tot en met zondag 28 juni 2009, ook op zondags. Openingstijden dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur. Entree € 5, kinderen tot 16 jaar onder begeleiding gratis. Informatie: www.kunstaandedijk.nl en kunstaandedijk at planet.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 3