WIJDEMEERSE WEBKRANT
Toch geen Voetbalkooi?
Oud Loosdrecht, wo 20 mei 2009

De strijd tegen de voetbalkooi is gewonnen door de bewoners van het Oppad in Oud Loosdrecht, zo schrijft Herman Stuijver in de WieWatWaar.

"Weer leed wethouder Lia Moote een pijnlijke nederlaag in haar strijd om voorzieningen voor de jeugd neer te zetten." : dat schrijft Herman Stuijver in de WieWatWaar van vandaag over de commissievergadering Maatschappelijke Zaken.

Bij de laatste raadsvergadering deelde wethouder Lia Moote mee dat de laatste hobbel voor de aanleg van een voetbalkooi aan het Oppad in Oud Loosdrecht was genomen. Het geld was er en de provincie had goedkeuring verleend. Zij zou nog met de omwonenden gaan praten, maar van afblazen was wat haar betreft geen sprake. De voetbalkooi zou worden aangelegd, ondanks de weerstand van de omwonenden.

Het liep anders


Mariët van de Meer

Tijdens de commissie liep het echter anders. De omwonenden hadden een plan gemaakt voor een veel bescheidener verhard voetbalveldje. Een z.g. pannaveldje van 8 bij 8 meter i.p.v. de voetbalkooi van 21 bij 12 meter. Bovendien blijft daarmee ruimte voor kleine kinderen om naast het veldje te blijven spelen. Mariët van de Meer sprak weer in namens de omwonenden en overtuigde de gehele commissie. Die ging om en steunde haar betoog, tot verdriet van de wethouder.

Wethouder Lia Moote vond weliswaar dat het hele project met dit besluit van de commissie weer bij af was, maar zegde toe om weer te overleggen met de politie en de jeugd om te bezien of zij al dan niet met een aangepast voorstel naar de raad komt.

Lees ook:

30012009 Geen overleg trapveld
27022009 Raad in een Notendop
27032009 Inspreken en 1 april
27032009 Politiek café PvdA
24042009 Kort Wijdemeers

bron
WWW
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 2