WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jagthuisfestival 2009
Horstermeer, vr 22 mei 2009

Het Jagthuisfestival vindt plaats in het Pinksterweekend op zaterdag 30, zondag 31 mei en maandag 1 juni 2009 in Het Jagthuis te Nederhorst den Berg.

persbericht

Jagthuisfestival 2009

Het is duidelijk: Het JagthuisFestival 2009 laat Hongaarse kamermuziek horen uit de vorige eeuw.

En in het programmaboek is een uitgebreide toelichting te lezen over de geschiedenis van Hongarije, het Boedapest van de 20e eeuw, het muziekleven aldaar, hoe de Verbunkos en Csárdás de ‘klassieke’ muziek inslopen en nog veel meer.

Het festival vindt plaats in het Pinksterweekend op zaterdag 30, zondag 31 mei en maandag 1 juni 2009 in Het Jagthuis te Nederhorst den Berg. In drie dagen kan het publiek genieten van concerten, een lezing, een documentaire en een tentoonstelling over Hongaarse componisten. Naast werk van bekendere componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály, worden er composities gespeeld van David Popper en Jenö Hubay, van Leo Weiner, László Lajtha, György Kurtág, György Ligeti, Pál Kadosa en Emil Petrovics.

Het JagthuisFestival

Het JagthuisFestival is een jaarlijks terugkerend lentefestival met een ontdekkingstocht naar de kamermuziek van de vorige eeuw. Dit jaar is de keus gevallen op kamermuziek uit Hongarije. Vorige jaren stond de altviool centraal (2008), kamermuziek uit de jaren 20 (2007) en kamermuziek van Bohuslav Martinů (2006). In 2005 vond het eerste festival plaats met 20e eeuwse kamermuziek van Nederlandse componisten. In 2009 wordt het vijfjarig bestaan van het JagthuisFestival gevierd. Passepartoutkopers staat een verrassing te wachten!

Het festival vindt plaats in Het Jagthuis, gelegen midden in de Horstermeerpolder, te Nederhorst den Berg. Deze concertzaal is een prachtig in stijl gerenoveerde stal, met veel daglicht en een mooi, Hollands uitzicht op het polderlandschap. De sfeer is er vriendelijk en ongedwongen.

Locatie

Het Jagthuis    
Middenweg 88
1394 AM Nederhorst den Berg
email: stal at jagthuis.nl
website: www.jagthuis.nl

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 4