WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stichting Exposeert
Kortenhoef, za 16 mei 2009

De Stichting Kunstbezit 's-Graveland zal tijdens de Kunstroute 2009 werken uit haar collectie exposeren in het atelier van Flip Hamers in Kortenhoef.

ingezonden bericht

Stichting Kunstbezit 's-Graveland
deelnemer Kunstroute 2009
Expositie van schilderijen waarin “de mens” centraal staat

Tijdens het komende Pinsterweekend staat het rijden van “de Kunstroute 2009” weer op de aktiviteitenkalender van dit voorjaar.
Langzamerhand kan er dan ook gesproken worden van een traditionele presentatie van kunstuitingen door de galerie- en atelierhouders.


Flip Hamers, Dorpsgenoot 1942 (Stroper Pos).

Het idee om kunstliefhebbers een maal per jaar nadrukkelijk met kunst in contact te brengen, werd ingegeven door het grote aantal galeries en ateliers die de laatste jaren in ’s-Graveland en Kortenhoef hun deuren hebben geopend. Een bijzondere en verheugende ontwikkeling. Hier kunt u een grote variatie aan kunstuitingen bewonderen, waarbij schilderkunst de boventoon voert, van realistisch tot puur abstract.

Maar ook andere vormen van kunst worden u dit weekend getoond, zoals bijvoorbeeld de fraaie beeldentuin bij de familie ’t Hoen, gevestigd aan de Meentweg in ’t Spanderswoud. De deelnemers aan “de Kunstroute 2009” zijn herkenbaar aan een driekleurige wimpel aan de buitekant van de galerie, het atelier of een overige opengestelde expositieruimten.

Bij goede weersomstandigheden tijdens het komende Pinksterweekend, is het aan te raden om dan vooral van de fiets gebruik te maken. Dit voorkomt niet alleen parkeerproblemen, maar met de fiets kunt u bovendien ten volle genieten van het fraaie natuurschoon binnen onze dorpen tijdens dit lenteweekend.

Ook de Stichting Kunstbezit ’s-Graveland laat werk uit haar collectie zien.
Deze stichting heeft een fraaie collectie schilderijen onder beheer, waarvan de aanzet tot het samenstellen van deze collectie werd gegeven door het gemeentebestuur van de voormalige gemeente 's-Graveland. In deze collectie zijn er o.m. een aanzienlijk aantal schilderijen te bewonderen die een fraai en realistisch beeld geven van het vroegere polderlandschap in Kortenhoef en het vroegere dorpsbeeld van ‘s-Graveland.

Na de samenvoeging tot de nieuwe gemeente Wijdemeren, zijn ook schilderijen uit het bezit van de voormalige gemeente Nederhorst den Berg, aan de collectie toegevoegd. Ook deze schilderijnen roepen herinneringen op aan het heden en verleden van dit Vechtdorp. Die vergelijkingsmogelijkheid tussen het verleden en heden maakt deze collectie zo uniek en waardevol. Daar kan geen geschiedschrijving tegenop.

Het Stichtingsbestuur heeft echter gemeend om tijdens deze editie van” de Kunstroute 2009”, uit de collectie kunstwerken te kiezen waarbij “ de mens”, of in vele gevallen “de dorpsbewoner”, centraal staat. Dit heeft geresulteerd in een expositie van ruim 30 kunstwerken. Deze bijzondere collectie is samengebracht in een fraai atelier in de tuin van Kortenhoefsedijk nr. 132, in Kortenhoef. Het is meer dan de moeite waard om tijdens het Pinksterweekend ( za.30 mei/zo.31 mei en ma. 1 juni), bij het rijden van “de Kunstroute 2009” deze expositie in dit fraaie, voormalige atelier van de Kortenhoefse kunstschilder Flip Hamers, te bezoeken.

U kunt hier alle dagen terecht tussen 11.00 en 17.00 uur. U bent dan van harte welkom.

Stichting Kunstbezit 's-Graveland
Joop Glijn

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 4