WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kunstroute 's-Graveland
's-Graveland, di 12 mei 2009

Tijdens de Pinksterdagen, op 30 en 31 mei en 1 juni, wordt de Kunstroute 's-Graveland weer gehouden.

Meer informatie is te vinden op de website.

website kunstroute 's-Graveland

Kunst in een decor van
LANDGOEDEREN EN NATUUR

Op vele locaties in ’s-Graveland en Kortenhoef wordt met Pinksteren de regionaal en landelijk bekende Kunstroute gehouden.

In de groene ambiance van landgoederen en natuur tonen galeries en professionele kunstenaars hun gevarieerde aanbod van sculpturen, schilderijen en grafiek. Fietsend of wandelend kan men de tentoonstellingen en ateliers bezoeken. Ze zijn herkenbaar aan de groen-oranje-paarse wimpel. Gratis flyers wijzen de weg naar de adressen waar kunst van niveau wordt geboden.

De exposities bieden de ware kunstliefhebber een buitengewoon gevariëerde keuze uit allerlei artistieke disciplines. Een prachtige beeldentuin in het bos, kunsthandels met een uitgelezen collectie 19de en 20ste eeuwse kunst, galeries die gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren, schilders, beeldhouwers en grafici die in eigen atelier hun werk tonen, het is er allemaal. En in allerlei stijlen: van figuratief tot abstract van impressionistisch en realistisch tot expressionistisch. Een pluspunt van de ’s-Gravelandse kunstroute is dat het bezoek langs de mooiste locaties van de regio voert. Er kan genoten worden van 17de eeuwse landgoederen, bossen en plassen. Een mooiere combinatie van natuur en cultuur is nauwelijks denkbaar.

De deelnemers op de locaties, herkenbaar aan de veelkleurige wimpel, zijn:

  • Beeldentuin de Zanderij
  • Galerie Atelier de Stal met werk van Gert- en Nico van der Wolk
  • Galerie De Hanenhof
  • Galerie Anton Smeerdijk
  • Kunstenaars-ateliers: Jacky Sluijter, Herma Steur, Tony Beijdorff, Ingrid Jansen, Will Kellermann, Emma van der Meulen en Marjolein Knol,
    P+M ateliers met Peter van den Akker en Madeleine Metsaars.
    In de Oude School: Het atelier van Maria Klein
  • Stichting Kunstbezit 's-Graveland

Routekaart

Hoewel de galeries ook daadwerkelijk op loop- en fietsafstand van elkaar zijn gelegen, kan de route - indien noodzakelijk - per auto worden afgelegd. De Kunstroute kan feitelijk op elk gewenst punt worden begonnen. Elke galerie heeft een kaart waarop de route staat aangegeven. Hierop staan ook alle noodzakelijk gegevens van de deelnemende exposanten. De kaart ligt ook bij de VVV’s en in hotels in en buiten het Gooi. U kunt de route bijvoorbeeld beginnen bij Herma Steur (Zuidereinde 254, 's-Graveland) of in de Oude School "Het Kraaiennest" (Kortenhoefsedijk 145, Kortenhoef).

bron
site KR's-Gr
foto
---
auteur
site KR's-Gr
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 5