ingezonden brief
Het oog wil ook wat
Eerder hebben we in mijn artikel over de plantsoentjes aan de Rozenhof een reactie van de heer Ratelband kunnen lezen. Oke, ik ben dus fout geïnformeerd, kan de beste overkomen, ook in de raad is dat al eens gebeurd, of had het daar in elk geval de schijn van.
In de reactie zegt de heer Ratelband dat er overal in de Wijdemeren plantsoentjes opgeknapt worden en dat dat project ongeveer een ton kost. Tja, het oog wil tenslotte ook wat, moet er leuk uitzien voor de toeristen etc. Maar, in een gemeente die onder curatele staat, waar de jeugd dreigt te worden afgescheept met een paar trapveldjes en de burgers vervolgens weer overlast krijgen van de hangjongeren, waar de bewoners van voormalig Oudergaard nog steeds in containers wonen en de bouw van Veenstaete al geruime tijd weer stil ligt, waar van armoedebestrijding weinig terecht komt, zou het voor het gemeentebestuur niet eens hoog tijd worden de burgers voorop te stellen in plaats van een paar plantsoenen die ook door de Tomin kunnen worden onderhouden?
Even uitstellen van het aanleggen van nieuwe plantsoenen en eerst kijken waar het geld het hardst nodig is? Laten zien dat het bestuur er is voor de burgers en niet om goede sier te maken bij toeristen en andere niet inwoners van de Gemeente? Zeker met het oog op de komende verkiezingen zou dit de gemeente niet misstaan, wie weet stemt er dan zelfs nog iemand op de huidige coalitie, buiten de coalitieleden zelf.
Een ton uitgeven aan plantsoenen betekent dat elke inwoner van de gemeente daar zo'n 4-5 euro aan meebetaalt, voor plantsoenen die zijn misschien nooit te zien krijgen omdat ze er ver vandaan wonen en in die buurt niets te zoeken hebben. En dan maar roepen dat de belastingen omhoog moeten, tja, ongeacht de economische crisis en malaisse in Nederland blijft de gemeente rustig ons geld verkwisten aan dingen die niet hoogst noodzakelijk zijn, de dingen die wel prioriteit hebben, daar moet u nog maar even op wachten. Misschien zelfs tot na de verkiezingen, hebben ze vlak voor de verkiezingen ons weer wat te beloven.
Patrick Kreuning
Ankeveen |
Naschrift redactie:
In de ingezonden brief van Patrick Kreuning krijgen veel onderwerpen aandacht. Toerisme, Oudergaard, armoedebestrijding, jeugdbeleid en het onderhoud van het groen in Wijdemeren. Voor al deze onderwerpen wordt door hem de verantwoordelijkheid bij het gemeentebestuur gelegd. Enige nuancering lijkt op zijn plaats.
De verantwoordelijkheid voor de puinhoop die de omgeving van Oudergaard nu al weer anderhalf, twee jaar is, ligt bij het bestuur van Inovum, de koepelorganisatie waar Oudergaard onder valt. Hooguit zou de gemeente verweten kunnen worden dat zij te lichtzinnig of te snel met het verlenen van de sloop- en bouwvergunningen is omgesprongen. Of had er bij het verlenen van de vergunningen een voorwaarde gesteld moeten worden aan de periode waar binnen nieuwbouw gestart had moeten zijn, vergezeld van een boeteclausule. Nu kan het nog heel lang duren tot het hart van Kortenhoef weer enigszins op orde is, afhankelijk van de goede wil van Inovum.
Toeristen komen niet naar Wijdemeren om de vernieuwde Rozenhof te bewonderen lijkt ons. Het is geen Keukenhof geworden.
De afweging om geld uit te geven aan het opknappen van plantsoenen en niet aan voorzieningen voor de jeugd, waar Patrick Kreuning bezwaar tegen maakt, is een besluit van de gemeenteraad. Zo werkt onze democratie nu eenmaal. Misschien zijn de aanwonenden van opgeknapte plantsoenen wel blij met dat besluit. Volgend jaar maart kunnen zij in het stemhokje laten weten wat zij er van vinden, net als Patrick Kreuning.
Redactie WWK |