WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verkeerde prioriteiten
Kortenhoef, wo 22 april 2009

Patrick Kreuning vindt dat het geld om de Rozenhof in Kortenhoef op te knappen beter aan een onderkomen voor de jeugd had kunnen besteed.

Update 23-4-2009, 16.20: Frank Ratelband van de gemeente Wijdemeren reageerde en ontzenuwde het bedrag dat Patrick Kreuning in zijn ingezonden brief noemt. Het is ca. € 10.000 i.p.v. de ton die Patrick Kreuning noemt. Zie onderaan.

ingezonden brief

Gemeente stelt verkeerde prioriteiten

Ik las zojuist dat de Rozenhof door de jeugd misbruikt wordt terwijl er een jaar eerder nieuwe struikjes waren geplant. Nu loop ik sedert dit jaar dagelijks over de Rozenhof middels mijn werk als postbode. Ik heb gehoord dat de totale kosten voor de geplaatste vernieuwingen een ton hebben gekost, wat best zal kloppen, (het bedrijf dat deze klus heeft geklaard is er ruim een week met 3-4 man aan bezig geweest),

Vreemd voor een gemeente die onder curatele staat. Dat de jeugd dit vervolgens als hangplek uitkiest, het verbaast mij niets, sterker nog ik juich het toe, hoe vervelend het ook is voor de aanwonenden.

Had voor die ton niet een bijna geheel nieuwe SmoeS gebouwd kunnen worden? Maar ja, daar is dan weer geen geld voor. En dat voor een gemeente die onder curatele staat. Een schandalig beleid, de jeugd mag weer in de kou blijven staan. Want de jeugd, de toekomstige nieuwe huishoudens in de Wijdemeren, daar is geen geld voor beschikbaar. En de aanwonenden van de Rozenhof zitten mede door dit beleid met de rommel. En dan nog de OZB en gemeentebelasting verhogen ook, je moet maar lef hebben.

Benieuwd wie van de coalitiepartijen straks met een eerlijke verkiezingscampagne komt, die zal in elk geval niet veel stemmen halen, dus moeten de burgers straks zelf maar weer het kiezersbedrog zien te ontdekken. Ik hoop dat het ontdekte kiezersbedrog al voor de verkiezingen breed uitgemeten in de lokale pers en media wordt behandeld, opdat we ons zonder mooie praatjes een mening kunnen vormen over op wie we moeten stemmen. De kapitein zal in elk geval al dit zinkende schip verlaten. Veel succes daar in Purmerend, en laat er nog een boompje staan.

Patrick Kreuning
Ankeveen

Reactie van de afdeling communicatie van Wijdemeren:

De heer Kreuning stelt dat het opknappen van het Rozenhof een ton heeft gekost. Dit is informatie die hem in zijn hoedanigheid van postbode heeft bereikt, meldt hij. Hij gebruikt dat gegeven vervolgens als opstapje voor zijn bewering dat de gemeente verkeerde prioriteiten stelt.

Een echt goede prioriteit, in de journalistiek althans, is om je informatie even te checken. Bij de gemeente zelf bijvoorbeeld... Het opknappen van het Rozenhof heeft namelijk slechts ongeveer een tiende gekost van het bedrag dat heer Kreuning noemt.

Het totaalbedrag van alle renovaties aan het groen in de gemeente komt wel uit op ongeveer een ton. Mogelijk komt daar de verkeerde informatie van de heer Kreuning vandaan.

Frank Ratelband
Hoofd communicatie Wijdemeren

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2