WIJDEMEERSE WEBKRANT
Over de Rozenhof
Kortenhoef, di 21 april 2009

De Rozenhof in Kortenhoef is geheel opnieuw ingericht. De oude bomen zijn weg, de bestrating is vernieuwd en er zijn plantenbakken gekomen.

Toch zijn aanwonenden niet zo blij, want de jeugd gooit veel rotzooi neer en maakt lawaai bij het speeltuintje.


Rechts het speeltuintje met twee schommelende "kleuters".

ingezonden brief

Heeft u al gehoord dat de Rozenhof in Kortenhoef een nieuw aanzicht heeft gekregen?

Er zijn verhoogde bloembakken geplaatst met nieuwe boompjes. De schommels en glijbaan zijn gelukkig blijven staan. Het ziet er best gezellig uit maar....

De mooie nieuwe perkjes worden nu al vernield door jeugd die er doorheen hollen. Veel avonden in de week hebben wij overlast van jeugd die bij het kleine speeltuintje zichzelf probeert te vermaken met harde muziek, vernielen van schommel en glijbaan.

De volgende dag ligt het speeltuintje vol met scherven van flesjes bier en breezers. Niet echt handig als je kleine kinderen daar de volgende dag willen spelen.

Misschien moeten we ons hier eens over buigen in plaats van veel geld uitgeven voor het vernieuwen van perkjes, geachte gemeente!

Een bewoner van de Rozenhof die anoniem wenst te blijven.

Naschrift redactie WWK:

Het werk aan de Rozenhof verbaasde ons nogal, want vorig jaar waren juist alle struken in de perken vernieuwd en vervangen. Een paar weken geleden werden die er weer met geweld uit gerukt...

Maar, het resultaat mag er zijn het ziet er veel verzorgder uit dan het was.

Gisteren liep uw redacteur langs de Rozenhof. Inderdaad op straat en tussen de nieuw aangeplante struiken een ongelooflijke rotzooi van fritesbakjes, verpakkingsmateriaal, flesjes en ander zwerfvuil.

Zojuist weer daar langs gekomen. Er stonden twee auto's van de gemeente. Alle troep was compleet opgeruimd, waaruit de conclusie mag worden getrokken dat de gemeente zijn best doet.

bron
ing. brief
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2