WIJDEMEERSE WEBKRANT
Varen in Ankeveen
Ankeveen, di 21 april 2009

In de maand mei organiseert Natuurmonumenten vaartochten op de Ankeveense Plassen. Op 23 mei en 6 juni is er een wandel- en vaarexcusrsie.

persbericht

Uitwaaien op de Ankeveense Plassen

De Ankeveense Plassen, daar kunt u tijdens een vaartochtje genieten van de rust. Het jachtige leven van alledag valt van u af. En het is een sprong terug in de tijd.

Ooit werd hier hard gewerkt om het veen uit te graven en te drogen tot turf op de legakkers. Nu kunt u op de plassen heerlijk ontspannen varen tussen rietlandjes en moerasbossen. Ondertussen vertelt de gids u over de geschiedenis, natuur en toekomst van dit gebied. Natuurmonumenten nodigt u uit voor een vaartocht op de Ankeveense Plassen. U kunt varen op 2, 3, 6, 16, 17, 20, 30 en 31 mei van 13.30 tot 15.30 uur. Alle excursiedata staan ook op www.natuurmonumenten.nl. Leden van Natuurmonumenten betalen voor de vaartocht € 8, niet-leden € 12,- en kinderen t/m 12 jaar € 4,-.

Op zaterdag 23 mei en 6 juni van 10.30 tot 15.30 uur kunt u ook mee met een lange wandel- en vaartocht op de Ankeveense Plassen. U wandelt met een enthousiaste gids vanuit het bezoekerscentrum in ’s-Graveland naar de Ankeveense Plassen. Daar ligt de excursieboot klaar voor een vaartocht van ongeveer twee uur. De picknickmand gaat mee aan boord. Na de vaartocht wandelt u in een uur weer terug naar het bezoekerscentrum. Leden van Natuurmonumenten betalen € 20,50 en niet-leden € 25,50.

Om zeker te zijn van een plekje in de boot reserveert u via de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl. Bij de ledenservice kunt ook terecht voor het boeken van groepsexcursies.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2