WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ivo Janssen in Jagthuis
Horstermeer, do 30 april 2009

In mei hebt u veel keuze in het Jagthuis! Vrijdagavond 15 mei speelt pianist Ivo Janssen Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

persbericht

Canto Ostinato en Hongaarse muziek in het Jagthuis

In mei hebt u veel keuze in het Jagthuis! Vrijdagavond 15 mei speelt pianist Ivo Janssen Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

Ten Holt werkte jarenlang aan Canto Ostinato en voltooide het in 1979. Het werd een avondvullend stuk voor twee tot vier piano's. Maar Ivo Janssen speelt het alleen. En volgens de componist kan dat. Hij deed het zelf ook. Het stuk is al razend populair en nu komt er dus nog een solo-uitvoering bij. Het concert van Ivo Janssen begint om 20.15 uur.

Met Pinksteren vindt het Hongaarse Festival plaats. Zaterdag 30 mei is de eerste dag van het Festival met als thema “Van hakkebord en harp”. Het hakkebord, of cimbaal, is het meest traditionele instrument in Hongarije. Veel componisten hebben hierop hun composities gebaseerd. Vandaar dat op de eerste dag een zigeunerensemble met hakkebord en een harpensemble optreedt. Om 17 uur is de opening met het zigeunerensemble Sintiromarus. Het is een ensemble met echt zigeunerbloed: de primas komt uit de Mirando-familie. Zij spelen diverse Hongaarse volksmuziek. Om 20 uur begint het concert met Ensemble Lumaka. Zij hebben op het programma werken van Dohnányi, Eötvös, Kodály, Farkas en het harpkwintet van Lajtha. Tussen beide concerten houdt dr Albert van der Schoot een lezing over de muzikale cultuur in Hongarije.

Meer informatie is te vinden op www.jagthuis.nl.
Vrijdag 15 mei – Ivo Janssen, aanvang 20.15u, entree 16 euro
JagthuisFestival – Hongaarse kamermuziek: 30 en 31 mei en 1 juni.
Reserveren voor via de website, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 2