WIJDEMEERSE WEBKRANT
Haperend gewest en Plons
Wijdemeren, di 9 juni 2009

Voorafgaand aan de behandeling van de voorjaarsnota 2009 en de kadernota 2010 werd het vragenhalfuurtje afgewerkt, waarin twee opvallende kwesties aan de orde werden gesteld.

Communicatie Gewest

Theo Reijn (CDA) vindt dat hij als raadslid te weinig van het Gewest hoort over de onderwerpen die daar op de agenda staan. Hij pakte de telefoon en belde het gewest met de vraag of die agenda niet op internet gezet kan worden en of hij daar dan bericht van kon krijgen per email.

Hij kreeg een verbijsterend antwoord. "Ja, dat is een probleem. Ik werk op andere dagen dan degene die de website bijhoudt. Het is het beste als uw raadsgriffier even iedere dag op de website kijkt of de agenda er al op staat en dan de raadsleden van Wijdemeren een email stuurt."

Menselijke RSS reader

De griffier als heel duur betaalde menselijke RSS reader dus eigenlijk. Om het half uur de site van het gewest checken.... Zouden ze daar in het gewest wel eens hebben gehoord over RSS, email-nieuwsbrieven en andere prachtmiddelen om dit soort problemen te tackelen. Het eerste het beste Open Source CMS biedt dat soort mogelijkheden. Een wereld te winnen op communicatiegebied voor het gewest Gooi en Vechtstreek lijkt ons. red. WWK

Auto in vijver


Joep Frijdal (VVD).
Rechtdoor over de rotonde is een risico....

De tweede vraag kwam van Joep Frijdal (VVD) en ging over de vernieuwde rotonde bij het gemeentehuis. Daar is midden in de rotonde een vijver aangelegd. Frijdal vreest dat automobilisten per abuis rechtdoor rijden en dan in de vijver belanden. Hij acht dat gevaar zodanig groot dat hij om maatregelen vroeg. Niet iedereen was dat met hem eens. Sommigen vonden de rotonde overzichtelijker geworden. Als oplossing van het probleem dat Frijdal aankaartte werd een paaltje met een reddingsboei gesuggereerd door mede-raadsleden. Frijdal gaf niet aan uit welke richting hij de meeste auto's verwacht die in de vijver zullen plonzen, noch gaf hij aan wat volgens hem de oorzaak van dat geplons zal zijn.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 4