WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verdwaal Niet!
Hilversum, di 9 juni 2009

U was net gewend aan de omleidingsroutes in Hilversum? Jammer. Er gaat weer van alles dicht en open. Oud Hilversums gezegde: "Don't get lost!"

In een persbericht meldt Hilversum dat er veel gaat veranderen komend weekend. Vanuit 's-Graveland direct naar Hilversum kan na het weekend weer. De grote kruising gaat open. De Beresteinseweg gaat dicht. etc.

persbericht
Gemeente Hilversum

’s-Gravelandseweg open,
kruising
Gijsbrecht van Amstelstraat/Vaartweg dicht

De herinrichtingswerkzaamheden aan de Ring Noord/West verlopen voorspoedig. Rond het komend weekend gaat de volgende fase van de werkzaamheden in. Over de 's-Gravelandseweg is weer verkeer tussen Hilversum en 's-Graveland mogelijk en de herinrichting van de kruising Gijsbrecht van Amstelstraat/Vaartweg/Geert van Mesdag gaat van start. De omleidingsroutes worden aangepast aan de nieuwe situatie.

’s-Gravelandseweg

Aan het eind van vrijdagmiddag 12 juni is het werk aan de kruising Quatre Bras zo ver gevorderd dat autoverkeer in twee richting tussen Hilversum en 's-Graveland weer mogelijk is. Aan de Geert van Mesdagweg en de Bussumergrintweg wordt de komende maanden nog uitgebreid gewerkt. Op de Geert van Mesdagweg worden de oude betonplaten verwijderd en geluidsreducerend asfalt aangelegd. In de aanloop naar de kruising Quatre Bras krijgt de Bussumergrintweg fors verlengde opstelstroken in alle richtingen én vrijliggende fietspaden.

Vaartweg

Maandagochtend 15 juni a.s. begint de herinrichting van de kruising van de Gijsbrecht van Amstelstraat/Geert van Mesdagweg met de Vaartweg/Beresteinseweg. De kruising blijft negen weken afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Aansluitend krijgen de kruising Gijsbrecht van Amstelstraat/Nieuwe Havenweg en het wegvak tussen beide kruisingen een nieuwe inrichting met vier rijstroken. Om dat mogelijk te maken, wordt de brug over de Gooise Vaart verbreed. Aansluitend worden de verkeerslichten op beide kruispunten vernieuwd en aan elkaar gekoppeld. Met één bedieningscentrale kunnen de verkeerslichten het verkeer straks sneller afwikkelen.

Omleidingen

Aan de grote omleidingen vanaf de N201 en de A1 verandert niets. Ook aan de omleidingen ‘Raadhuis/Hilversum Noord, volg A’ en ‘Raadhuis/Hilversum Zuid, volg Z’ door de wijken Boomberg en Raadhuis e.o. verandert tot half augustus niets.
Nieuw is dat vanaf de kant van de Vreelandseweg (N201) autoverkeer richting centrum wordt omgeleid over de Diependaalselaan en de Bosdrift. In de richting Raadhuis/Hilversum Noord (volg A) gaat het verkeer via de Diependaalselaan en Loosdrechtse weg naar de rotonde rond het ESSO-tankstation om via de Vaartweg en Schuttersweg weer op de inmiddels vertrouwde omleidingsroute te komen.

Knip Gijsbrecht tijdelijk in één richting open

Op dringend verzoek van de brandweer en de bedrijven op het Havenkwartier wordt de knip in de Gijsbrecht van Amstelstraat bij de Bodemanstraat en Zeverijnstraat voor de duur van de werkzaamheden in één richting opengesteld voor het verkeer richting Havenkwartier
Op de Gijsbrecht van Amstelstraat tussen de Heidestraat en de Bodemanstraat wordt de rijrichting tijdelijk omgedraaid.
Om te voorkomen dat alle autoverkeer vanuit het centrum via de Bodemanstraat naar het Havenkwartier en de N201 gaat rijden, wordt de Bodemanstraat aan het eind tijdelijk afgesloten voor het autoverkeer. Alle autoverkeer vanaf de Vaartweg richting Hilversum Zuid, Loosdrecht, Havenkwartier en N201 wordt dus afgewikkeld via de verkeerslichtenkruising Loosdrechtseweg/Gijsbrecht van Amstelstraat.

Aanvullende maatregelen

Tijdelijk eenrichtingsverkeer op beginstuk Schuttersweg
Om te voorkomen dat autoverkeer vanaf de Schuttersweg, gedwongen door de middengeleider op de Vaartweg, richting de afgesloten kruising gaat rijden, wordt op de Schuttersweg tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld vanaf de Vaartweg tot aan de Bergweg. Autoverkeer op de
Schuttersweg wordt richting Vaartweg omgeleid over de Bergweg, de Van Yssumlaan, De Rijklaan en Lambertus Hortensiuslaan.

Loopbrug over Gooise Vaart

Voor bewoners en bedrijven op de Beresteinseweg en de Vaartweg-West, die met de auto alleen via ’s-Graveland tot voor hun woning/bedrijf kunnen komen, wordt (ter hoogte van het bedrijf Bekura)  over de Gooise Vaart een tijdelijke brug gelegd. Bewoners, bezoekers en klanten kunnen zo te voet of met de fiets van en naar de Nieuwe Havenweg komen.

Vooruitblik

Het volgende belangrijke omslagpunt in de uitvoering van de maatregelen op de Ring Noord/West
komt half augustus. Dan is de kruising Gijsbrecht/Vaartweg klaar, is de Geert van Mesdagweg geasfalteerd en is de kruising Quatre Bras voor driekwart beschikbaar. Aan de noordkant van de
Ring zijn dan de Insulindelaan en de kruising met de Hoge Naarderweg klaar evenals de Godelindeweg en de kruising bij de watertoren. Dan resteren in de uitvoering de kruising Gijsbrecht van Amstelstraat/Nieuwe Havenweg en het wegvak Bussumergrintweg/Krugerweg. Op dat moment kunnen de omleidingen door de woonwijken voor het grootste deel worden opgeheven.

Integraal BereikbaarheidsPlan

De herinrichting van de Ring Noord/West is onderdeel van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP). Met ruim 40 verkeersmaatregelen werkt de gemeente aan een beter bereikbaar Hilversum per fiets, openbaar vervoer en auto. Daarmee wordt niet alleen de bereikbaarheid in de stad verbeterd, maar ook de milieukwaliteit.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 4