WIJDEMEERSE WEBKRANT
Expositie KadD Geopend
Kortenhoef, za 6 juni 2009

Vanmiddag werd de expositie Kind en Spel van Kunst aan de Dijk in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk officiëel geopend.

Stichting Kunst aan de Dijk

Jacqueline de Raad, conservator bij het Rijksmuseum, verzorgde de opening van de tentoonstelling Kind en Spel die door Kunst aan de Dijk werd ingericht in de Oude School. Op de schilderijententoonstelling zijn een groot aantal werken te zien van bekende schilders. De schilderijen delen het thema dat er spelende kinderen op afgebeeld zijn.


Jacqueline de Raad

In haar inleiding gaf Jacqueline de Raad een overzicht van schilderijen uit de vorige eeuwen waarop kinderen te zien waren. Zij eindigde met enkele afbeeldingen van schilderijen die Jan Sluiters maakte van zijn eigen kinderen.

Uit handen van de voorzitter van Kunst aan de Dijk kregen de leden van de groep die zich bezig had gehouden met de organisatie van de expositie een bloemetje.

Aansluitend werd door wethouder Nelleke Schenkkan van cultuur de uitslag van de tekenwedstrijd bekendgemaakt, die op de Kortenhoefse basisscholen werd georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling. Zes kinderen wonnen een prijs. Drie voor de mooiste tekeningen en drie voor de tekeningen met de origineelste invalshoek. De tekeningen waren netjes ingelijst. Eén van de winnaars keek op zijn tekening en constateerde tot zijn ontsteltenis dat daar de verkeerde school stond. "Maar..., ik zit op de Curtevenne." :riep hij vertwijfeld uit. Het zal ongetwijfeld rechtgezet worden.


Nelleke Schenkkan houdt de mooiste tekening op. De winnares staat voor haar, terwijl de andere kinderen die een prijs wonnen toekijken.

Openingstijden

 

De tentoonstelling ‘Kind en spel’ is te zien van zaterdag 6 juni tot en met zondag 28 juni 2009, ook op zondags. Openingstijden dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur. Entree € 5, kinderen tot 16 jaar onder begeleiding gratis. Informatie: www.kunstaandedijk.nl en kunstaandedijk at planet.nl.

Lees ook de aankondiging.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
Douwe v, Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
16 gr.
windkr. 3