WIJDEMEERSE WEBKRANT
Botenloods mag Afgebouwd
Loosdrecht, do 4 juni 2009

Twee ex-VVD raadsleden wonnen een slepende zaak tegen de gemeente Wijdemeren. Van de RvS mag hun botenloods afgebouwd worden.

De voormalige VVD-fractievoorzitter Els Kruijt en haar partner ex-VVD-raadslid Ernst Kasteleijn mogen na een slepende procedure nu toch hun botenloods aan de Nieuw Loosdrechtsedijk afbouwen na een voor de gemeente Wijdemeren nadelige uitspraak van de Raad van State.


Els Kruijt, VVD-fractievoorzitter
in de periode 2002-2006.

Ernst Kasteleijn,
VVD-raadslid 2002-2006.

In eerste instantie verleende Wijdemeren een bouwvergunning voor de botenloods naast het huis van het paar. Daarop maakte de broer van Kasteleijn, die een stuk grond naast het huis bezit en niet op speaking terms is met zijn broer, bezwaar tegen de bouw. Zijn argumentatie behelsde dat de grond waarop de botenloods zou verrijzen in eigendom is van Els Kruijt, terwijl het huis eigendom is van Enst Kasteleijn. Omdat volgens hem de botenloods een bijgebouw is, dat alleen bij een woning gebouwd mag worden en niet als zelfstandig gebouw, tekende hij bezwaar aan.

Korte metten

De juristen van Wijdemeren gingen mee in die redenering. De bouwvergunning werd ingetrokken, waarop het stel Kruijt-Kasteleijn naar de bestuursrechter in Amsterdam stapte. Die stelde hen in het gelijk. De gemeente Wijdemeren liet dat niet op zich zitten en spande een procedure aan bij de Raad van State. Die maakte gisteren korte metten met de zienswijze van Wijdemeren. Volgens de RvS kunnen meerdere kadastrale percelen wel degelijk beschouwd worden als één bouwkavel zoals in dit geval. De botenloods hoort volgens de RvS bij het huis en zal alleen door de bewoners van het huis gebruikt worden.

Els Kruijt en Ernst Kasteleijn hebben aangekondigd dat zij de schade, die zij geleden hebben door het optreden van de gemeente, zullen claimen. Zij hebben o.a. stallingkosten elders moeten betalen, omdat de botenloods niet gebruikt kon worden. Ook hebben zij twee keer een kelder moeten verplaatsen als gevolg van de procedure.

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
14 gr.
windkr. 3