WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA op de bres voor OV
Wijdemeren, ma 14 december 2009

Wijdemeerse CDA-ers hebben hun collega's in Provinciale Staten nog eens nadrukkelijk gewezen op de onrust over het Openbaar Vervoer.

persbericht

CDA Wijdemeren

Stapel Openbaar Vervoer onrust voor CDA-statenleden

Wijdemeerse CDA-ers hebben hun collega's in Provinciale Staten nog eens nadrukkelijk gewezen op de onrust die in Wijdemeren heerst over de plannen om het Openbaar Vervoer te halveren.

"Het is pas enkele maanden geleden dat Connexxion toezegde extra bussen in te zetten op lijn 106 en nu dit voorstel. Dat is niet te rijmen", vertolkte fractievoorzitter Theo Reijn het Wijdemeerse onbegrip.

Met een overzicht van alle perspublicaties togen wethouder Betske van Henten en de CDA-raadsleden Theo Reijn, Herman Veldhuisen en Hetty Kastelein naar het overleg met hun CDA-collega's in Provinciale Staten. Bij het pakketje ook een brief van 3 augustus 2009 van dezelfde Provincie Noord-Holland waarin wordt toegezegd dat Connexxion een extra bus op lijn 106 zal inzetten als blijkt dat de bus van de normale dienstregeling vol zit.

De brief van de provincie was een reactie op een klacht die Jessica Pouw uit Nederhorst den Berg eerst bij Connexxion en daarna bij de gemeente had ingediend. Jessica schreef dat de bus uit Nederhorst van 's ochtend half acht en half negen helemaal vol zit en de bussen zelfs de haltes voorbij rijden. Dan moet je dus een uur wachten tot de volgende bus.

Dezelfde klachten zijn er uit Kortenhoef. Scholieren die bij de Smidsbrug op de bus staan de wachten om op tijd op school te zijn, zien een volle bus zonder stoppen langs de halte rijden.

"De hele dag voor veel belastinggeld lege bussen laten rondrijden is geen optie", stelde CDA-statenlid Casper Stevens. Dat waren de Wijdemeerse CDA-ers met hem eens. "Maar er moet wel een oplossing komen voor het scholierenvervoer, vooral in de winter. En overdag moet er ook een regelmatig busverbinding naar Hilversum blijven, bijvoorbeeld met kleine busjes", vonden de Wijdemeerse collega's. Herman Veldhuisen voegde daar nog aan toe dat het vanuit Nederhorst naar Hilversum fietsen een flink ritje is en zeker niet plezierig in de winter."

De statenleden zijn bijgepraat over het initiatief van twee inwoners (Victor van Dijk en Jeff Graham) die een website (www.lijn106.info) hebben geopend om inwoners een gelegenheid te bieden op de provinciale plannen te reageren.

Horstermeer

De Wijdemeers CDA-ers pakten de gelegenheid aan om opnieuw over de Horstermeer te spreken. "Bewoners en ondernemers zijn fel gekant tegen het plas-dras en vinden dat het Waterschap AGV en Natuurmonumenten eerst hun afspraken moeten nakomen, er een goede, onafhankelijke schaderegeling moet komen en plannen gefaseerd uitgevoerd moeten worden."
Meer luisteren naar de bewoners en ondernemers die hun polder en de werking van de polder beter kennen dan wie dan ook, was de boodschap aan de statenleden. "Zoals we ook al in de gemeenteraad hebben gezegd, vinden van de 'D' van draagvlak van cruciaal belang."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-1 gr.
windkr. 3