WIJDEMEERSE WEBKRANT
Uitleg Sloopvergunning
Loosdrecht, za 8 augustus 2009

Nanne Roosenschoon verklaart nader wat hij bedoelde met het beleid van de gemeente inzake het verlenen van de sloopvergunning voor Oudergaard.

Hij doet dat in reactie op de ingezonden brief van Marco Wijers over de kwestie, waarin deze Nanne Roosenschoon een "juridische onbenul" noemde.

ingezonden brief

Geachte heer Wijers,

Mea Culpa! Ik heb me inderdaad niet goed uitgedrukt wat betreft het al of niet verlenen van een sloopvergunning.

Ik handhaaf echter wel mijn stelling over de onzorgvuldigheid bij het verlenen hiervan in het kader van het algemeen belang. De Wet Ruimtelijke ordening biedt m.i. (sorry, ik ben maar architect en geen jurist) wel degelijk mogelijkheden om langdurig braak liggen te verminderen in artikel 3.20.
in lid 5: het college van B&W kan de beslissing omtrent de sloopvergunning aanhouden totdat de bouwvergunning definitief is.
in lid 6: de sloopvergunning kan onder beperkingen worden verleend en aan de vergunning kunnen (niet gespecificeerde) voorwaarden worden verbonden.

Het lijkt mij dat deze tekst de gemeente meer mogelijkheden biedt dan door u wordt gesteld. Had de huidige situatie hierdoor vermeden kunnen worden? Waarschijnlijk niet, maar zeker wel verkort, wat de bewoners van Oudergaard ten goede was gekomen.

Het blijft napraten. Nogmaals, het is nu zaak dat de gemeente en Inovum zo snel mogelijk om de tafel gaan zitten en dat getracht wordt duidelijkheid te krijgen over de bouwplanning.

We kunnen slechts hopen dat de bouw nu zo snel mogelijk van start gaat en dat voor de bewoners het einde van de huidige onverkwikkelijke situatie in zicht komt.

Nanne Roosenschoon
D66 Wijdemeren

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2